Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Photo News

ECDC waarschuwt voor nieuwe subtypes van omikron die voor “significant” meer coronabesmettingen kunnen zorgen

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de BA.4- en BA.5-subtypes van de omikronvariant van het coronavirus benoemd tot ‘variants of concern’. Ze zouden volgens de gezondheidswaakhond kunnen zorgen voor “significant” meer besmettingen, maar virologen voorspellen niet meteen een nieuwe golf.

 1. Nóg besmettelijkere subtypes van omikron verspreiden zich ook in ons land, maar virologen nuanceren: “Niets zorgwekkends”
  Play

  Nóg besmette­lij­ke­re subtypes van omikron versprei­den zich ook in ons land, maar virologen nuanceren: “Niets zorgwek­kends”

  Zuid-Afrika heeft te kampen met de verspreiding van twee nieuwe subtypes van de omikronvariant van het coronavirus. De subvarianten, BA.4 en BA.5, lijken nog besmettelijker dan de vorige varianten. Ook in ons land zijn ze al aanwezig. Volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) moeten we ons voorlopig geen zorgen maken. “Ik verwacht niet dat het op korte termijn voor problemen zal zorgen”, klinkt het. Ook viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) vreest niet meteen voor een nieuwe golf.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?