Duizenden moslims betogen in Londen tegen 'Charlie Hebdo'

REUTERS

Duizenden moslims hebben in Londen betoogd tegen 'Charlie Hebdo' en de "aanstootgevende" karikaturen van de profeet. Onder de demonstranten zat onder meer een kleine jongen met een opvallende boodschap. "Beledig mijn moeder en ik zal je slaan." Een verwijzing is dat naar de uitspraak die paus Franciscus deed in zijn toespraak om de vrije meninsuiting te verdedigen.

Mannen en vrouwen kregen van de organisatoren het verbod om gezamenlijk te betogen en dus lieten ze gescheiden van elkaar hun afkeer blijken. Het protest verliep vreedzaam, maar enkele uitspraken bleven wel hangen. Zo werden de omgekomen cartoonisten en de wraaklustige terroristen in één adem vernoemd, alsof hun misdaad even groot is. De slachtoffers kregen ook de schuld van hun eigen dood in de schoenen geschoven.

"De 'onbeschaamde kunstenaars' die de profeet op satirische wijze afgebeeld hebben, hebben zelf het zaad van de haat geplant", klonk het onder meer. Of nog: "De extremisten -of het nu koelbloedige moordenaars of ongemanierde cartoonisten zijn- zijn in fout. Op die manier gaan we nooit tot een beschaafde maatschappij komen." Een delegatie gaf een petitie -ondertekend door meer dan honderdduizend Britse moslims- af aan de ambtswoning van de premier.

REUTERS
AFP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AFP
REUTERS
REUTERS