Madeleine 'Maddie' McCann verdween in mei 2007 uit de vakantieflat van haar ouders in Portugal.
Volledig scherm
PREMIUM
Madeleine 'Maddie' McCann verdween in mei 2007 uit de vakantieflat van haar ouders in Portugal. © PA

Duizenden keren gezien, maar al 13 jaar spoorloos: de vijf belangrijkste theorieën rond de verdwijning van Maddie McCann

Na dertien jaar lijkt de verdwijningszaak rond Maddie McCann eindelijk in een stroomversnelling te komen. Op 3 mei 2007 verdween de toen 3-jarige kleuter in het Portugese Praia da Luz. Sindsdien werd het Britse meisje duizenden keren 'gezien' in 101 landen - ook twee keer in België - maar noch de politie, noch talloze privédetectives konden ooit een doorbraak forceren. Wat gebeurde er die bewuste avond? Dit zijn de vijf belangrijkste theorieën die de afgelopen jaren rondgingen.

  1. Shift naar meer thuiswerk: Vlaamse overheid snoeit in kantoorgebouwen ambtenaren

    Shift naar meer thuiswerk: Vlaamse overheid snoeit in kantoorge­bou­wen ambtenaren

    De Vlaamse overheid wil de komende zes jaar een veertigtal gebouwen afstoten waar vandaag ambtenaren werken. De huur van die ruimte is goed voor 17,8 miljoen euro per jaar. Dat meldt Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld) op basis van informatie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Door de coronacrisis en het daarmee gepaard gaande telewerken gelooft Ongena dat nog een verdere afbouw tot de mogelijkheden hoort.
  2. Duitse verkrachter (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann, hij sprak in chatroom over het meisje: “Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is”

    Duitse verkrach­ter (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann, hij sprak in chatroom over het meisje: “Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is”

    Er is een nieuwe verdachte in de verdwijningszaak van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann. De Duitser (43) zit al in de cel voor een verkrachting. Om zijn rol bij de verdwijning van Maddie te bewijzen, heeft de politie nog een ultieme tip nodig. De peuter verdween 13 jaar geleden tijdens een vakantie in het Portugese Praia da Luz in de Algarve. De dader werd nooit gevonden, maar de Duitse verdachte was al langer in beeld bij de Portugese politie. Later zou blijken dat hij ook in een chatroom over Maddie had gesproken. “Het onderzoek doet vermoeden dat Maddie McCann dood is”, zeggen speurders nu.