Duitsland rolt downloadnetwerk voor films, muziek, software en games op

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
In Duitsland is een groot platform voor het illegaal downloaden van films, tv-series, muziek, software, games en e-books uit de lucht gehaald. Het Duitstalige netwerk UsenetRevolution.info had ongeveer 27.000 leden. De site stond op servers in Nederland.

De actie is vandaag bekendgemaakt. De Duitse politie heeft de woningen van 42 mensen in het hele land doorzocht. Daarbij zijn onder meer computers in beslag genomen. De oudste verdachte is 72 jaar oud, de jongste 23. De hoofdverdachte, de vermeende beheerder van het portal, is een 49-jarige man uit de omgeving van Frankfurt. De andere verdachten zouden bijvoorbeeld beschermd materiaal hebben aangeboden, of op andere manieren hebben geholpen.

De andere Duitse verdachten komen onder meer uit de regio's rond Berlijn, Essen, Hamburg, Stuttgart, Dresden en Osnabrück.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • piet fluwijn

  Als 27k veel is hoe denken jullie dan over TPB of PL.CC?

 • Jan Deams

  Geen probleem site's genoeg om te downloaden.

 • mike dierickx

  27 000 leden? Een kleine garnaal dus. de sluiting van dit netwerk zal geen enkele impact hebben op piraterij. Die gebruikers hebben al lang een andere bron gevonden. Het is als een Hydra, hak je één hoofd af, komen er twee nieuwe in de plaats. Kijk maar naar de pirate bay, ondanks de harde aanpak wereldwijd trek die site volgens voorzichtige schattingen nog steeds minimaal 250 miljoen bezoekers per maand

 • Tim Claes

  Want het gaat hier natuurlijk om een zeer ernstige misdaad, een industrie bestelen die een miljardenindustrie is geworden door systematisch veel te hoge prijzen aan te rekenen aan eerlijke klanten. Neem bv. films op dvd/blu-ray . Je koopt er vandaag één, morgen komt er een nieuwe, extended versie uit met meer extra's en bij voorkeur tegen een lagere prijs. En als klap op de vuurpijl, veroudert de technologie om de haverklap.

 • Filip De Cononckx

  Nu de Duitsers het no-geslacht uitgevonden hebben moet alles verder volgens de poco-regels.