AFP
Volledig scherm
© AFP

Duitsland meldt laagste stijging coronagevallen sinds augustus

De Duitse autoriteiten hebben voor het eerst sinds augustus vorig jaar minder dan 500 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse tegenhanger van het Belgische Sciensano, maakte bekend dat in het voorgaande etmaal 346 mensen positief hebben getest. Er waren tien nieuwe overlijdens.

4 reacties

 • Angel Del Biondo

  1 maand geleden
  Iedereen heeft wel gelogen over het juiste aantal cijfers. Waarom? Omdat ieder land andere voordelen haalt uit die cijfers. In België niet vergeten dat financiële steun voor ziekenhuizen en andere instellingen een groot belang speelt. Subsidies, iets waar de Belgen en hun politieke omkadering gretig voor te vinden zijn. En het gewoon volk te dom is om te beseffen dat ze het ooit moeten terugbetalen. Niet voor niets de uitspraak van de Hollanders over die domme Belgen.
 • Eddy Jans

  1 maand geleden
  De niet essentiële winkels zijn in Duitsland meer dan 4 maanden gesloten geweest Duitsers volgen de regels die veel strenger waren dan in België beter op. Zij plukken daar nu de vruchten van. Duitsland heeft nu een incidentie van +- 10 België meer dan 150 dit zegt genoeg en alles. In Duitsland ukomen politici verklaren dat het niet goed gaat .in België komt de premier met een grijns verklaren dat het goed gaat terwijl van de slechtste in Europa zijn.
 • Anne Broos

  1 maand geleden
  Ik geloof deze cijfers niet. Dit zou ongeveer 5 keer minder zijn als België. Het is precies of het coronavirus voor een groot deel tegengehouden wordt aan de grens. Duitsland en heel wat landen naar het Oosten toe blijken zeer goede cijfers te hebben. Ik denk dat men bewust een aantal besmettingen niet opneemt in de cijfers. Reden? Imago?
 • Jacqueline de pauw

  1 maand geleden
  Word tijd al een jaar mijn zoon niet gezien.Dacht dat Duiseland vlugger was voor de vactienatie blijbaar niet.Zoon sta al op 3ljsten in wachtrij.
 1. Peter Van de Velde liet zich ontdopen: “Dat Rome homoseksualiteit als een zonde blijft zien, stoort me mateloos”
  Showbizz
  19

  Peter Van de Velde liet zich ontdopen: “Dat Rome homoseksua­li­teit als een zonde blijft zien, stoort me mateloos”

  ‘Thuis’-acteur Peter Van De Velde (54) heeft zich laten ontdopen. Hoewel de acteur in God gelooft en regelmatig bidt, vindt hij het niet kunnen dat de katholieke kerk homoseksualiteit als een zonde ziet. “Ik wil daar geen deel van uitmaken. Dus ik heb een brief gestuurd naar het bisdom, om mij uit het doopregister te laten schrappen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.
 2. “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Sporza-commentaar over Simone Biles krijgt staartje

  “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Spor­za-commentaar over Simone Biles krijgt staartje

  De VRT zal intern een gesprek voeren met gastcommentator Dirk Van Esser na diens uitlatingen over mentale gezondheid tijdens de live-uitzending van de olympische teamfinale van het damesturnen. Dat zegt woordvoerder Hans Van Goethem. “De opmerkingen stroken niet met de manier waarop we bij de VRT en Sporza over mentale problemen denken”, is de openbare omroep duidelijk.