Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Duitsland geeft code oranje voor provincie Antwerpen - Buitenlandse Zaken geeft nieuwe waarschuwingen voor regio's in Frankrijk, Spanje en Kroatië

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw toegenomen, naar gemiddeld 535,4 per dag tussen 26 en 1 augustus. Dat is een stijging van 58  procent in vergelijking met de vorige week. Dat blijkt vandaag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn in België al  70.648 mensen besmet geraakt met het coronavirus.

52 reacties

 • Guido HENDERICKX

  12 maanden geleden
  een vraagje aan de slimme virologen : heb ik in het begin van de pandemie verkeerd gehoord of niet want het virus zou met de hoge temperaturen niet lang kunnen overleven ==> blijkbaar heeft het minder last van de hitte dan de mens want het plant zich vlugger voort dan gedacht en schrijf dit maar in uw wetenschappelijke werken
 • Ronald Van Roy

  12 maanden geleden
  Controles zijn nog steeds een lachertje. Vermijd de administratieve rompslomp er rond voor de agenten, wat trouwens voor alles zou moeten, dan kunnen ze tenminste doen voor welk ze bedoeld zijn.
 • Danny Govaerts

  12 maanden geleden
  In de provincie is het bij vele nog een grap om een masker te dragen. Wielerteroristen weigeren massaal om het op te zetten maar geen politie die er iets over zegt. Het lijkt wel als of ze zich in groep één suppervolkje Voelen. Geen fietspad gebruiken want dat is voor een ander aangelegd.
 • Roger Vanopstal

  12 maanden geleden
  Zet gewoon een mondmasker op je airco en alle problemen zijn opgelost. Niet voorhanden? Naai het dan even zelf. Ook in de auto toepasbaar. I.p.v. een hor, kan je ook een mondmasker voor je raam naaien. Eten en drinken doe je met een rietje en mondmasker met een piepklein gaatje. “Ons dochtertje van” zal zeer tevreden zijn.
 • Dominique Vandervekens

  12 maanden geleden
  Als de buitenlucht dan toch zo gezond is en we hem door onze woningen moet laten stromen ter ventilatie, waarom moeten we dan in hemelsnaam in de buitenlucht een mondmasker opzetten, ook op rustige plaatsen waar je geen kat ziet?? Ventileren met buitentemperaturen als 35° is trouwens gekkenwerk, dan pas val je dood volgens mij. De airco staat hier rustig te blazen, heerlijk.