Duitser aangehouden die explosieven aan boord van vliegtuig wilde smokkelen in Zweden

De man wordt door veiligheidsdiensten weggeleid.
Aftonbladet / Twitter De man wordt door veiligheidsdiensten weggeleid.
Een Duitse twintiger is gearresteerd nadat hij in de luchthaven van Göteborg probeerde explosieven aan boord van een vliegtuig te krijgen. Dat bevestigt de Zweedse politie.

De man en zijn bagage werden gisterochtend rond acht uur gecontroleerd toen hij wilde inschepen voor een binnenlandse vlucht. De man wilde een vlucht nemen naar een niet nader genoemde EU-lidstaat maar werd gearresteerd toen hij de security voor binnenlandse vluchten probeerde te passeren. Dat meldt The Local. Tijdens de routinecontrole bleek explosief materiaal in zijn bagage te zitten, meldt politiewoordvoerder Peter Adlersson. De politie en bomspecialisten werden er bij gehaald en die troffen verschillende pakketjes TATP aan, het explosief dat ook wel 'de moeder van Satan' wordt genoemd. De man blijft aangehouden, hij ontkent de aantijgingen.

Dat is moeilijk te detecteren en wordt vaak gebruikt door terroristen van IS. Dezelfde stof werd gebruikt om de zelfmoordgordels te maken voor de aanslagen in Parijs in 2015 en zat ook in de rugzak waarmee een terrorist zich eerder dit jaar na een concert in Manchester opblies.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JAN krommentak

    In Duitsland deden ze de test met een Boerka en konden zonder controle aan boord en hun verborgen items er bij bij de terugvlucht deden ze er nog een schepje op en de cameraman die haar begeleide trok de Boerka aan ook nu was er geen probleem en kon die man in Boerka gewoon terugvliegen naar Duitsland !!

  • Mathieu Hantson

    Die Zweden toch tegenwoordig.. ;)

  • Glenn Ohst

    En weer vanuit Zweden....