Campagnebeelden van de SPD en CDU broederlijk naast elkaar
Volledig scherm
Campagnebeelden van de SPD en CDU broederlijk naast elkaar © Arne Dedert/dpa

Duitse sociaaldemocraten steken CDU/CSU voorbij in peiling

De sociaaldemocratische partij SPD heeft dinsdag in een peiling het christendemocratische CDU/CSU-blok van uittredend bondskanselier Angela Merkel voorbijgestoken. De Duitse parlementsverkiezingen, die plaatsvinden op 26 september, lijken daardoor steeds meer een dubbeltje op zijn kant te worden.

1 reactie

 • Joeri Janssens

  1 jaar geleden
  Wacht maar tot er gekozen is. In Frankrijk en Nederland draaide het ook anders uit. Peilingen zijn maar gissingen, tenzij de Duitsers het achterste van hun tong laten zien.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Bekende Amerikaanse voetbaljournalist sterft in Qatar tijdens kwartfinale Nederland-Argentinië

  Bekende Amerikaan­se voetbal­jour­na­list sterft in Qatar tijdens kwartfina­le Nederland-Argentinië

  Een Amerikaanse sportjournalist die verslag deed van het WK, Grant Wahl, is vrijdag in Qatar overleden, melden de Amerikaanse voetbalbond en zijn echtgenote Céline Gounder. De broer van de 48-jarige journalist beweert dat hij vermoord is vanwege steun aan de LGBTQ+-gemeenschap. Over de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt. De Amerikaanse voetballiga US Soccer zegt "diepbedroefd" te zijn door zijn overlijden.