De Senegalese president Macky Sall (rechts) houdt een persconferentie met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz (links).
Volledig scherm
De Senegalese president Macky Sall (rechts) houdt een persconferentie met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz (links). © AFP

Duitse kanselier in Senegal op zoek naar aardgas na sancties tegen Rusland

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz is op werkbezoek in Afrika. In Dakar kondigde hij aan dat hij samen met de regering van Senegal een aardgasveld voor de kust wil gaan uitbaten.

 1. “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatiefrecht hebben”

  “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatief­recht hebben”

  “Ik hoop dat mensen met hun verstand zullen stemmen", zegt N-VA voorzitter Bart De Wever in een interview op Radio 1, naar aanloop van de verkiezingen in 2024. Wat hij daarmee bedoelt? “Mensen moeten stemmen op een partij die werkelijk verandering kan brengen.” En die verandering zit niet vervat in het programma van Vlaams Belang, dat “niets zal bijdragen in een regering”.
 2. Code geel in heel het land met kans op felle buien, onweer en hagel: hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Lier en Kortrijk
  Play

  Code geel in heel het land met kans op felle buien, onweer en hagel: hevige regenval zorgt voor waterover­last in Lier en Kortrijk

  Er is in het hele land kans op felle buien, met veel neerslag, onweer en hagel, en windstoten tussen de 50 en 60 km/uur, voorspelt het KMI. Voor de rest van de dag is er code geel afgekondigd voor onweer. “Ook deze namiddag komen nog een aantal onweders onze richting uit”, zegt VTM-weerman David Dehenauw. In Lier en Kortrijk is er inmiddels wateroverlast gesignaleerd, na overvloedige regen en onweer.
 3. Wat vonden ‘Thuis’-acteurs Jeroen Lenaerts en Danny Timmermans zelf van de seizoensfinale? "Ik was niet voorbereid op die scène”
  Play
  Showbizz
  5

  Wat vonden ‘Thuis’-ac­teurs Jeroen Lenaerts en Danny Timmermans zelf van de seizoensfi­na­le? "Ik was niet voorbereid op die scène”

  ‘Thuis’-kijkend Vlaanderen zat gisteren op het puntje van hun stoel, want de seizoensfinale van de populairste soap van Vlaanderen zorgde letterlijk voor vonken. Na een wekenlange undercoveroperatie kwam de verhaallijn tussen Chris en Tim eindelijk tot een hoogtepunt. Acteurs Jeroen Lenaerts en Danny Timmermans blikken samen met Showbits-reporter Senne terug op ‘de spannendste seizoensfinale tot nu toe’.