De Belg Walter Biot (links) werd wellicht vermoord door de Duitse consul Uwe Hahn (62), met wie hij al meer dan 20 jaar een relatie had.
Volledig scherm
De Belg Walter Biot (links) werd wellicht vermoord door de Duitse consul Uwe Hahn (62), met wie hij al meer dan 20 jaar een relatie had. © HLN

Duitse consul na moord op Belgische echtgenoot zo ziek dat hij vanuit gevangenis is overgebracht naar ziekenhuis

Uwe Hahn (62), de Duitse consul die in Brazilië verdacht wordt van moord op zijn Belgische echtgenoot, is opgenomen in het ziekenhuis. De diplomaat, die zich onaantastbaar waande, zat sinds afgelopen weekend in de gevangenis. Volgens Braziliaanse media voelde hij zich dinsdag zodanig ziek dat hij moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

7 reacties

 • Ad Zoontjens

  1 maand geleden
  Hij voer op het schip der onaantastbaarheid. Dit onzinkbare schip blijkt nochtans gezonken te zijn.
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Al deze ellende vnl door zijn karakter.. zijn niet werkende man vernederde hij.. jarenlang.. toen deze 6 ton erfde en opeens “meer gelijk” was, werden de ruzies erger.. ipv blij te zijn hierover.. niet te bevatten. Hopelijk komt de ware toedracht boven water. Vreselijk verhaal.
 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  Parlementaire onschendbaarheid wordt misbruikt . Deze mensen zijn niet meer dan een ander mens maw douane controles en gerechtelijke straffen moeten ook voor hen bestaan !
 • Ruben Beylemans

  2 maanden geleden
  Afschaffen die onaantastbaarheid. Iedereen gelijk voor de wet. Er moet nog veel op een eerlijke manier gebeuren. Ze hebben nog veel werk in het parlement.
 • Tamsin Andersen

  2 maanden geleden
  Hij is ziek omdat hij minder onaantastbaar is dan hij dacht.
 1. “Drank, drugs en diarree”: Duitse diplomaat vertelt in zijn verklaring wat voorafging aan dood Belgische echtgenoot

  “Drank, drugs en diarree”: Duitse diplomaat vertelt in zijn verklaring wat voorafging aan dood Belgische echtgenoot

  De Duitse diplomaat Uwe Herbert H. (62) beweert dat zijn Belgische echtgenoot Walter Henri Biot (53) er slecht aan toe was voor zijn dood in Brazilië. Dat blijkt uit zijn verklaring bij de politie. Daarin geeft de Duitse consul, die wordt verdacht van moord, zijn versie van de uren die voorafgingen aan het verdachte overlijden. Die zien er niet bepaald rooskleurig uit.
 2. “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro

  “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro

  Drugs, alcohol, vernedering en arrogantie. Meer details komen naar buiten over de dood van Walter Biot (53), een Belg die in Brazilië samenwoonde met de Duitse consul. De getuigenis van een vriend geeft een inkijk in de toxische relatie van het koppel. Ook een whatsapp-bericht en een erfenis van 600.000 euro maken een en ander duidelijk. Volgens de politie is de Belg door zijn partner vermoord.