Ook de grote Duitse chemieproducent BASF vermindert zijn productie.
Volledig scherm
Ook de grote Duitse chemieproducent BASF vermindert zijn productie. © REUTERS

Duitse chemiesector snijdt in productie door hoge energieprijzen

De belangrijke chemische en farmaceutische sector in Duitsland schroeft de productie terug omdat honderden bedrijven in de sector worden getroffen door de hoge energieprijzen. De Duitse Vereniging voor de Chemische Industrie (VCI), waar ook de grote Duitse chemieproducent BASF lid van is, verwacht dat de productie in de sector dit jaar met 5,5% zal krimpen.

6 reacties

 • walther truyens

  2 maanden geleden
  Als je maar geld genoeg hebt om te betalen , we hebben nu gezien dat op fed gewestelijk , Europees en ECB gebied er niets dat klunzen zitten , ze kunnen alleen maar wetten stemmen om de burger te bestelen en meer en meer een slaaf van de burger zonder vrijheden te maken , dit mag niet , dat mag niet, en ondertussen zijn er velen die een aardig centje bijverdienen met de lobbyisten. Wat een Europa !
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Weer enkele duizenden werklozen bij, Poetin kon zich geen betere bondgenoot wensen dan de kliek van de EU en honderdduizenden werklozen volgen wees daar zekere van intussen profiteert China volop.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Zo begint een recessie. Bedrijven die hun productie verminderen of stopzetten.
 • peter wagemans

  2 maanden geleden
  Veel mensen hier schijnen niet te beseffen dat de industrie 100000en arbeiders telt. Als die industrie stilvalt door de hoge energieprijzen, dan zullen er weer velen een werkloosheidsuitkering moeten krijgen. Dat zijn dan mensen die ook niet meer consumeren. Dus minder belastingen en btw inkomsten + werkloosheidsuitkering. En zo komen we uiteindelijk in een diepe crisis terecht die jarenlang zal duren. Maar zo ver kunnen veel politiekers niet kijken, vooral Groen niet.
 • Rudi Beckers

  2 maanden geleden
  Als de EU zo blijft klungelen en het zolang moet duren voor ze het door hen gecreëerde marktmechanisme kunnen passen, dan riskeren ze dat er geen EU meer is tegen dat ze met een oplossing komen.
 1. ONZE OPINIE. “Als de vakbonden staken voor een betere en efficiëntere NMBS hebben ze gelijk. Maar dat ze dat dan ook niet blokkeren”
  PREMIUM
  25

  ONZE OPINIE. “Als de vakbonden staken voor een betere en efficiënte­re NMBS hebben ze gelijk. Maar dat ze dat dan ook niet blokkeren”

  “De problemen bij het spoor zullen niet worden opgelost door een staking, noch door een extra zak geld. De knoop bij het spoor ontwarren vraagt een grondige visie”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het is maar de vraag of een regering die er nauwelijks in slaagt geld uit te delen, tot een grondige hervorming van het spoor in staat is.”