De Duitse minister van Economie Robert Habeck met bondskanselier Olaf Scholz.
Volledig scherm
De Duitse minister van Economie Robert Habeck met bondskanselier Olaf Scholz. © Getty Images

Duits plan om heffing op te leggen aan gasverbruikers wankelt

Het Duitse plan om een extra heffing op te leggen aan gasverbruikers heeft vertraging opgelopen. Het plan geldt als een van de belangrijkste pogingen van de regering om de energiesector te stabiliseren, maar de vraag is of het dus op tijd in werking kan treden. De maatregel zou woensdag ter goedkeuring aan het kabinet worden voorgelegd. Maar door die termijn ging een streep omdat een aantal ministeries hun handtekening niet had gezet.

7 reacties

 • geert Verschelde

  3 maanden geleden
  Dank zij de inspanningen van Alfred Schröeder, vroeger premier van Duitsland en daarna grootverdiener bij het Russische Gazprom, zijn de Duitsers massaal afhankelijk van het Russische gas. Naast vele andere "Europese toppolitiekers" heeft hij zich door een belangrijke functie bij één van Poetins Oligarchen laten binden en zijn volk verkocht.
 • Terry Geerts

  3 maanden geleden
  Eerst zorgt de politiek voor een afhankelijkheid van Russisch gas. Nadien gaan ze de werkmens hierop belasten. Er staat ons nog wat te wachten met dit soort politici.
 • Ives Ameel

  3 maanden geleden
  Rond strooien om oorlogje te spelen en dan gaan stelen bij de gewone mensen en dan nog eens heel de EU in een ramp meesleuren voor iets wat ons niet aangaat, prettig toch dat kliekje politici, Poetin kon zich geen betere bondgenoot verzinnen.
 • Lisette Theunis

  3 maanden geleden
  Het wordt dus stilaan duidelijk dat allerhande extra heffingen er zullen moeten komen om het energieverbruik te smoren, omdat men nu reeds weet dat men tegen januari in Duitsland anders zonder gas zal gaan vallen. De mensen zullen zich gaan verwarmen met goedkopere elektrische vuurtjes waardoor er nog meer stroomtekorten zullen optreden. Na 5maanden van intens groen denkwerk krijgen we nu stilaan tegen de winter ondenkbare problematische toestanden. Dat verdient zeker geen schoonheidsprijs.
 • Eric De Baeremaeker

  3 maanden geleden
  De omgekeerde wereld . Als hij de mensen die gas gebruiken kosteloos een alternatief kan bezorgen kan het misschien lukken . Anders mag hij zijn ideeën opeten .
 1. Toespraak Von der Leyen lokt gemengde reacties uit: “Europese Unie faalt in haar plicht om burgers te beschermen”

  Toespraak Von der Leyen lokt gemengde reacties uit: “Europese Unie faalt in haar plicht om burgers te beschermen”

  De Belgische leden van het Europees Parlement reageren gemengd op de State of the Union, de beleidstoespraak van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. De aanpak van de energiecrisis kreeg een centrale plaats in de toespraak, maar volgens de N-VA faalt de Europese Unie “in haar plicht om haar burgers en economie te beschermen”. Groen is dan weer tevreden dat de overwinsten van energiebedrijven eindelijk worden aangepakt en dat de Commissie inzet op de Green Deal.