Dronebeelden tonen afgesloten Brusselse Ring nadat tankwagen met giftige stof kantelde - Weg weer volledig vrij

BEERSELEen vrachtwagen geladen met de benzoylchloride, een uiterst gevaarlijke chemische stof, is dinsdagnamiddag van de Brusselse ring in Lot gegaan. Het gevaarte kwam in de berm achter een bomenrij terecht waarna de tank begon te lekken. Zowel de binnen- als buitenring waren urenlang volledig afgesloten, terwijl de parkeerterreinen in Ruisbroek en het hotel ontruimd werden. Ook een tiental gezinnen uit de buurt werden geëvacueerd. Er vielen geen gewonden. Omstreeks 21.30 uur pas was de weg weer volledig vrijgemaakt.

55 reacties

 • jan verstrepen

  1 maand geleden
  Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn.
 • Ahmed Zoupha

  1 maand geleden
  Zo gevaarlijk en goede bescherming is nodig? Al die hulpdiensten staan er maar gewoon bij zonder gelaatsbescherming of iets, maar de buurt wel ontruimen? Ben ik nu de enige dat hier geen logica in kan vinden?
 • kathleen Hollevoet

  1 maand geleden
  Ik lees hier véél advies van “experten” maar vroeg mij ook af of alles ok is met de chauffeur van deze vrachtwagen…
 • Jeroen Buekenhout

  1 maand geleden
  Chaos creëren zijn ze hier goed in, veiligheidsperimeter instellen zodat verkeer in de soep draait. Maar als je beelden en foto’s bekijkt niemand of bijna niemand met beschermingsmateriaal aan? Ik stel me bij dit amateurisme veel vragen? Paniek zaaien daar zijn ze hier goe in
 • Lemaire Franky

  1 maand geleden
  En voor die koeien kan het geen kwaad, die zijn er tegen bestand waarschijnlijk.. lol
 1. Zware uitslaande brand legt kippenbedrijf in de as, manege blijft nipt gevrijwaard: “Levenswerk van Wim is in vlammen opgegaan”
  Sint-Niklaas

  Zware uitslaande brand legt kippenbe­drijf in de as, manege blijft nipt gevrij­waard: “Levenswerk van Wim is in vlammen opgegaan”

  In een kippenbedrijf in de Weverstraat in Sint-Niklaas heeft dinsdag een bijzonder zware brand gewoed. Het grootste deel van de stallingen, met in totaal 164.000 kippen, ging volledig in vlammen op. De aanpalende manege Wica Stables kon door de brandweer gered worden maar ook hier is er schade. Heel wat paardeneigenaars kwamen in paniek toegesneld. De dieren bleven gelukkig ongedeerd.