Dronebeelden tonen afgesloten Brusselse Ring nadat tankwagen met giftige stof kantelde - Weg weer volledig vrij

BEERSELEen vrachtwagen geladen met de benzoylchloride, een uiterst gevaarlijke chemische stof, is dinsdagnamiddag van de Brusselse ring in Lot gegaan. Het gevaarte kwam in de berm achter een bomenrij terecht waarna de tank begon te lekken. Zowel de binnen- als buitenring waren urenlang volledig afgesloten, terwijl de parkeerterreinen in Ruisbroek en het hotel ontruimd werden. Ook een tiental gezinnen uit de buurt werden geëvacueerd. Er vielen geen gewonden. Omstreeks 21.30 uur pas was de weg weer volledig vrijgemaakt.

55 reacties

 • jan verstrepen

  1 maand geleden
  Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn.
 • Ahmed Zoupha

  1 maand geleden
  Zo gevaarlijk en goede bescherming is nodig? Al die hulpdiensten staan er maar gewoon bij zonder gelaatsbescherming of iets, maar de buurt wel ontruimen? Ben ik nu de enige dat hier geen logica in kan vinden?
 • kathleen Hollevoet

  1 maand geleden
  Ik lees hier véél advies van “experten” maar vroeg mij ook af of alles ok is met de chauffeur van deze vrachtwagen…
 • Jeroen Buekenhout

  1 maand geleden
  Chaos creëren zijn ze hier goed in, veiligheidsperimeter instellen zodat verkeer in de soep draait. Maar als je beelden en foto’s bekijkt niemand of bijna niemand met beschermingsmateriaal aan? Ik stel me bij dit amateurisme veel vragen? Paniek zaaien daar zijn ze hier goe in
 • Lemaire Franky

  1 maand geleden
  En voor die koeien kan het geen kwaad, die zijn er tegen bestand waarschijnlijk.. lol