Droevige Parijse hond ontketent rel op Twitter

De Amerikaanse Sky News-verslaggeefster Kay Burley kreeg heel wat kritiek te verwerken nadat ze gisteren een foto van een droevige Parijse hond deelde via Twitter. Velen vonden die foto misplaatst.

'Triestheid in zijn ogen' schreef Kay Burley bij een foto die ze op Twitter plaatste van een golden retriever die ze zondag op straat in Parijs tegenkwam. Ze deed al ruim 48 uur verslag van de tragedie en vond dat de foto de Parijse gebeurtenissen van vrijdag perfect samenvatten. Andere twitteraars dachten daar anders over.

Trieste dieren
Er volgde een stroom aan reacties, veelal in de vorm van foto's van andere zogenaamde trieste dieren, voorwerpen of personen die volgens de twitteraars net zo weinig met de aanslagen te maken hadden als de golden retriever. "Schat, het is een hond", schrijft ene Steve. Caroline Harvey tweet: "Zo krachtig. Bel Pulitzer, ik denk dat we een winnaar hebben".

Het bericht van Kay werd ruim 3.000 keer gedeeld en 2.400 keer geliket. Burley heeft zelf niet meer gereageerd op de vele foto's die de spot dreven met haar originele tweet. Ze doet momenteel nog steeds verslag van de gebeurtenissen in Parijs.