Dries Devenyns een geldwolf? Die pijnlijke insinuatie van wielerblog weigert hij te slikken

Photo News
Hij was in de Ronde van Spanje al twee keer dicht bij een ritzege, maar toch zijn er blijkbaar mensen en kwatongen die durven twijfelen aan de integere intenties van Dries Devenyns. De 33-jarige Oost-Vlaming zou volgens wielerblog 'The Inner Ring' namelijk een geldwolf zijn die liever centen opstrijkt dan individueel succes.

en die gratuite insinuaties laat de heuvelspecialist uit Kluisbergen bij Ronse niet zomaar over zijn kant gaan. Op Twitter reageert hij als door een wesp gestoken op de kritiek. Die luidde als volgt bij een voorbeschouwing op de Vuelta: "Moreno Moser, Simon Gerrans en Dries Devenyns zijn goede keuzes voor een pronostiek, zeker als laatstgenoemde voor de overwinning gaat in plaats van aan zijn bankrekening denkt." 

"Ik koers om te winnen"
De eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour en de Tour de Wallonie gaf de criticasters lik op stuk: "Hey, het is blijkbaar nogal makkelijk om dergelijke zaken te insinueren. Wie zijn jullie eigenlijk? Ik koers in ieder geval om te winnen."

'Verdachte' move op Alto del Naranco
Waar de aantijging precies vandaan komt? Misschien is er een verwijzing in het spel richting de etappe in de Ronde van Spanje met aankomst op de Alto del Naranco van vorige week zondag (zie beelden hieronder). Devenyns werd toen tweede na zijn toekomstige ploegmakker David De La Cruz van Etixx-Quick.Step. Er leek toen een dure schakelfout of technisch mankement in het spel. Intussen ligt de website die onze landgenoot in het vizier nam plat, zou het een wat met het ander te maken hebben?

Photo News
TDW
BELGA