Drie doden bij steekpartij in Britse stad Reading

Verschillende mensen neergestoken in de Britse stad Reading.
AFP Verschillende mensen neergestoken in de Britse stad Reading.
In een park in de Britse stad Reading, ten westen van Londen, zijn vandaag verschillende mensen neergestoken. Dat zegt de politie. Drie mensen kwamen om, drie anderen raakten gewond. De precieze toedracht is nog onbekend. 

De steekpartij vond rond 19 uur (lokale tijd) plaats in het park Forbury Gardens. De politie heeft een 25-jarige man opgepakt, op verdenking van moord. Er wordt niet gezocht naar andere verdachten.

Verschillende Britse media hadden zaterdagavond gemeld dat het incident als een mogelijke daad van terrorisme wordt beschouwd. Maar dat wordt in een mededeling van de politie van Thames Valley tegengesproken. Omdat er nog geen duidelijkheid bestaat over de motieven van de dader, worden alle opties wel open gehouden.

De politie beklemtoont ook dat er geen verband is met het Black Lives Matter-protest, dat enkele uren voor de steekpartij in hetzelfde park plaatsvond. 

De omgeving rond Forbury Gardens in de Britse stad Reading is afgesloten.
AFP De omgeving rond Forbury Gardens in de Britse stad Reading is afgesloten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Vanopstal

    Onze samenleving wordt steeds gewelddadiger en dit is nog maar het begin.

  • Piet Deroover

    Hoe weet men zo zeker dat het niet om terreur gaat ? Als men de dader niet kent, kent men ook zijn motief niet. Raar allemaal.

  • Paul Philippaerts

    Het is inderdaad tegenwoordig iets met die psychisch gestoorden. Op het moment dat ze beginnen te steken is het psychisch. Geeft toch een goed gevoel dat het niks ernstigers is. Enkele weken psychiatrie en de mensen kunnen weer worden losgelaten op de maatschappij.