Bertin Mampaka was één van de Brusselse politici die door Azerbeidzjan werd uitgenodigd.
Volledig scherm
Bertin Mampaka was één van de Brusselse politici die door Azerbeidzjan werd uitgenodigd. © belga

Drie Brusselse parlementsleden in mei uitgenodigd in Azerbeidzjan

De Brusselse parlementsleden Emin Özkara, Zahoor Manzoor (beiden PS) en Bertin Mampaka (cdH) zijn in mei afgereisd naar Azerbeidzjan op uitnodiging van de autoriteiten in Bakoe. Dat schrijft L'Echo vandaag, nadat gisteren al bekendraakte dat een Belgische vzw al zeven jaar gebruikt wordt om verkiezingen van het autoritair regime in Azerbeidzjan te legitimeren.

 1. Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”
  PREMIUM

  Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ belden we dit weekend aan bij Lutgard Van de Perre (64) uit Tielen. Ze verloor 31 jaar geleden haar zoon bij een verkeersongeval. “Overal word je in het begin met die afwezigheid geconfronteerd. Jo at bijvoorbeeld heel graag aardbeien. Als ik die zomer aardbeien waste, moest ik soms op de zetel gaan liggen omdat ik zo moest huilen dat ik niet meer voort kon doen.”
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. 20-tal Belgische bedrijven ontving geld van Azerbeidzjaans regime

  20-tal Belgische bedrijven ontving geld van Azerbeid­zjaans regime

  Meer dan twintig Belgische ondernemingen, waaronder Solvay en de Proximus-dochter BICS, hebben tussen 2012 en 2014 indirect geld ontvangen van een grote witwasmachine van het regime in Azerbeidzjan. Dat blijkt uit bankgegevens die de Deense krant Berlingske in handen kreeg en waarover vandaag ook de kranten L'Echo en De Tijd berichten. Via een wereldwijd netwerk zou in totaal 2,1 miljard euro aan verdacht geld zijn witgewassen.