Dreigingsniveau verhoogd in heel België

archief - Een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.
BELGA archief - Een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.
De Nationale Veiligheidsraad heeft gisterenavond kennis genomen van de verhoging van het dreigingsniveau voor het hele land, op basis van een nieuwe evaluatie van het antiterreurorgaan OCAD. Er komt daardoor een grotere inzet van de veiligheidsdiensten op evenementen, zo meldt de woordvoerder van premier Charles Michel.

Het dreigingsniveau is in heel België opgetrokken van 2 naar 3. Dat niveau staat gelijk met een "ernstige" dreiging, die "mogelijk en waarschijnlijk" is.

Gisterenavond heeft de Nationale Veiligheidsraad, die op initiatief van de premier bijeen was gekomen, kennis genomen van die nieuwe evaluatie van het OCAD.

Volgens de woordvoerder van de premier werd nu beslist tot het nemen van "algemene maatregelen met betrekking tot de veiligheid". Meer concreet zal dat inhouden dat de inzet van de veiligheidsdiensten verhoogd wordt op evenementen waarop veel publiek aanwezig is. Meer details konden niet worden gegeven.

Daarnaast wordt ook beslist om het opsporingsbericht voor Salah Abdeslam te herlanceren. Abdeslam, die nog altijd voortvluchtig is, is een van de verdachten van de terreuraanslagen in Parijs.