De Duitse diplomaat Uwe Herbert Hahn en zijn Belgische echtgenoot Walter Henri Biot.
Volledig scherm
De Duitse diplomaat Uwe Herbert Hahn en zijn Belgische echtgenoot Walter Henri Biot. © RV

“Drank, drugs en diarree”: Duitse diplomaat vertelt in zijn verklaring wat voorafging aan dood Belgische echtgenoot

De Duitse diplomaat Uwe Herbert H. (62) beweert dat zijn Belgische echtgenoot Walter Henri Biot (53) er slecht aan toe was voor zijn dood in Brazilië. Dat blijkt uit zijn verklaring bij de politie. Daarin geeft de Duitse consul, die wordt verdacht van moord, zijn versie van de uren die voorafgingen aan het verdachte overlijden. Die zien er niet bepaald rooskleurig uit. 

0 reacties

 1. Duitse diplomaat opgepakt op verdenking van moord op zijn Belgische echtgenoot: zijn secretaresse wiste nog snel de bloedsporen in het penthouse
  PREMIUM

  Duitse diplomaat opgepakt op verdenking van moord op zijn Belgische echtgenoot: zijn secretares­se wiste nog snel de bloedspo­ren in het penthouse

  De Braziliaanse politie onderzoekt de moord op een Belgische man in één van de rijkste buurten van Rio de Janeiro. Walter B. (53) zou daar vrijdagavond om het leven gebracht zijn door zijn echtgenoot, de Duitse consul Uwe Herbert H. (62). De Belg werd dood aangetroffen in het penthouse van het koppel, nadat de secretaresse van de consul nog snel alle bloedsporen had uitgewist.
 2. Duitse diplomaat verdacht van moord op Belgische echtgenoot in Brazilië: “Sporen van verwondingen”
  Update

  Duitse diplomaat verdacht van moord op Belgische echtgenoot in Brazilië: “Sporen van verwondin­gen”

  De Braziliaanse politie voert een onderzoek naar de dood van een Belg in een rijke buurt van Rio de Janeiro. Walter Biot (53) werd vrijdagavond plots ziek en zou gevallen zijn. Dat verklaarde althans zijn echtgenoot, de Duitse consul Uwe Herbert H. (62) aan de politie. Die geloven echter niets van zijn uitleg. Volgens verschillende Braziliaanse media is hij gearresteerd op verdenking van moord.
 3. Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenborne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”
  PREMIUM

  Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenbor­ne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”

  Het lijkt erop dat drie verdachten die in Nederland aangehouden zijn, plannen hadden om onze justitieminister Vincent Van Quickenborne te ontvoeren. Dat zegt onze gerechtsspecialist Faroek Özgünes (VTM Nieuws). In de wagen die ze aan de woning van de minister achterlieten, werden naast wapens, een kogelvrije vest en een gasfles ook spanriemen gevonden, die gebruikt kunnen worden om iemand vast te binden. De minister verblijft momenteel met zijn gezin “op een niet nader genoemde beveiligde plaats” en wordt beschermd onder het hoogste dreigingsniveau. Wie zijn de mogelijke opdrachtgevers? Misdaadexpert Faroek Özgünes legt uit.