Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Dr. Jos Claes
Volledig scherm
Dr. Jos Claes © https://mercyships.be/

Dr. Jos Claes is Vlaamse chirurg op Mercy Ships: “Op het schip kun je mensen een nieuw leven geven”

Chirurg Jos Claes trok voor twee weken naar de havenstad Conakry in het Afrikaanse Guinee. Hij werkte daar als vrijwilliger voor Mercy Ships, het grootste private ziekenhuisschip ter wereld dat medische en chirurgische zorg toegankelijk wil maken voor de allerarmste mensen op onze planeet. “Als ik de kans krijg, vertrek ik morgen opnieuw!”

  1. Politie onderzoekt bedreiging tegen J.K. Rowling na steunbetuiging aan Rushdie: “Geen zorgen, jij bent de volgende”

    Politie onderzoekt bedreiging tegen J.K. Rowling na steunbetui­ging aan Rushdie: “Geen zorgen, jij bent de volgende”

    De Schotse politie onderzoekt een online bedreiging tegen J.K. Rowling (57), de auteur van de Harry Potter-boeken, nadat ze haar steun voor collega-schrijver Salman Rushdie betuigde op Twitter. Rowling schreef op Twitter dat ze zich “ziek voelt door het gruwelijke nieuws”. In een reactie werd de schrijfster echter met de dood bedreigd. “Geen zorgen, jij bent de volgende”, luidde het bericht.
  2. Dr. Gary Parker, de drijvende kracht achter het ziekenhuisschip van Mercy Ships

    Dr. Gary Parker, de drijvende kracht achter het ziekenhuis­schip van Mercy Ships

    Tonnen respect verdienen ze, de chirurgen en verpleegkundigen van Mercy Ships die langs de westkust van Afrika - geheel vrijwillig en onbezoldigd - gratis operaties uitvoeren en daarmee het leven redden van patiënten met een levensbedreigende aangezichtstumor of een andere zware aandoening. En hún grote held en inspirator, dat is dr. Gary Parker, die al 33 jaar aan boord is van het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Een indrukwekkend engagement waar hij al even ongelooflijk minzaam en nederig bij blijft.