Volgens DéFI-Kamerlid Sophie Rohonyi heeft de regering met het abortusdebat van vrouwenrechten “het voorwerp van sinistere politieke spelletjes” gemaakt.
Volledig scherm
Volgens DéFI-Kamerlid Sophie Rohonyi heeft de regering met het abortusdebat van vrouwenrechten “het voorwerp van sinistere politieke spelletjes” gemaakt. © Photo News

Dossier versoepeling abortuswet zit niet in de koelkast, verzekert PS

Het wetenschappelijk comité dat instaat voor de evaluatie van de huidige abortuswet werkt naarstig verder. Dat laat regeringspartij PS weten nadat premier Alexander De Croo (Open Vld) woensdag in de Kamer ondervraagd werd over de kwestie.

2 reacties

 • marc van de poel

  1 maand geleden
  De Socialisten zouden beter zelf in de koelkast gaan zitten. En eruit komen in 2099.
 • Paul Philippaerts

  1 maand geleden
  Maar voor de dinges des levens hebben die politiekers geen tijd. Dat gaat later wel eens besproken worden. Onze zaakjes en die van onze leden hebben abslotute voorrang.
 1. 444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus

  444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus

  Het aantal vrouwen dat in 2018 naar Nederland is getrokken om abortus te laten uitvoeren, is gedaald ten opzichte van de twee voorgaande jaren, al waren het er nog steeds 444. Het aantal zwangerschapsonderbrekingen in eigen land, steeg in 2018 en 2019 opnieuw tot boven de 18.000. Dat blijkt uit het nieuw tweejaarlijks rapport van de Nationale Evaluatiecommissie voor zwangerschapsonderbreking, dat morgen wordt besproken in de Kamercommissie Volksgezondheid.
 2. Bioscopen reageren met dubbel gevoel op beslissingen overlegcomité: “Dit is een geluk bij een ongeluk”
  FILM
  2

  Bioscopen reageren met dubbel gevoel op beslissin­gen overlegco­mité: “Dit is een geluk bij een ongeluk”

  Het Overlegcomité kwam deze voormiddag samen om de coronamaatregelen op scherp te stellen. Ze beslisten onder meer dat bioscopen mogen openblijven, op voorwaarde dat er minder dan 200 personen in de zaal zitten. Een opluchting voor de kleinere zalen, die er gisteren nog van uitgingen dat ze moesten sluiten. “We zijn relatief blij met deze beslissing, want nu mag er tenminste nog iets.” Toch is er een punt waar ze hun twijfels bijhebben. “Jambon sprak over een anderhalve meter afstand in bioscopen. Indien die maatregel er effectief komt, kan amper 30% van de zaalcapaciteit gebruikt worden. Financieel heeft dat zware repercussies.”