Doldwaas: ref trapt het af, secretaris neemt over en doelman scoort héérlijke gelijkmaker (nadat hij veldspeler verving)

kos
De wedstrijd tussen BS Sport en Racing Boxberg in vierde provinciale A zal ongetwijfeld nog even nazinderen. Na enkele omstreden beslissingen (een afgekeurd doelpunt en een penalty) hield scheidsrechter Jeffrey Wynnyk het op het uur en bij een 1-0 stand voor bekeken.

"Wat moet ik doen? Jullie luisteren niet naar mij? Ik wil gewoon dat dit stopt!" De ref hield na enige discussie voet bij stuk waardoor Danny Vodnik, secretaris van Boxberg en zelf ook scheidsrechter, plots moest opdraven.

Wie dacht dat hij alles daarmee gezien had, was eraan voor de moeite. In het slotkwartier gooiden de bezoekers het over een andere boeg. Doelman Karakaya werd prompt omgedoopt tot veldspeler en was een gesel voor de defensie van BS Sport. Karakaya lokte in minuut 85 slim een vrije trap uit, zette zich zelf achter de bal en pegelde het leer heerlijk onder de lat in doel. En nog was het niet afgelopen, alhoewel... Invaller-scheidsrechter Vodnik maakte in minuut 86 meteen een einde aan de absurde partij.

In het Belang van Limburg doet BS Sport-coach Van Oudenhove zijn beklag. "Deze ref floot duidelijk in het voordeel van de bezoekers. Toen uiteindelijk toch de gelijkmaker viel, maakte hij meteen een einde aan de partij." Husayin Karapinar, trainer van Boxberg, diende hem van antwoord: "De thuisploeg mocht echt niet mopperen, want zij kregen in de eerste helft een strafschop. Onze doelman Karakaya was ongetwijfeld de man van de wedstrijd, want hij stopte een strafschop en zorgde in extremis voor de gelijkmaker."

BS Sport staat momenteel op een tiende plaats in vierde provinciale A met 18 punten uit 18 wedstrijden. Boxberg is de autoritaire leider met 42 punten uit 17 wedstrijden, vijf meer dan Terk. Alken.

kos