Dodental van zwaar onweer aan Franse Côte d'Azur loopt verder op

EPA
Het aantal mensen dat in het weekend aan de Franse Côte d'Azur als gevolg van noodweer is omgekomen, is vandaag opgelopen tot twintig. De laatst gevonden dode is een vrouw van 82 jaar, meldde de Franse krant Le Figaro. Volgens het dagblad zijn er mogelijk nog meer doden.

De Franse Middellandse Zeekust werd zaterdagavond getroffen door hevig en langdurig onweer. Er viel op sommige plaatsen, vooral in de streek van Cannes, evenveel regen als normaal in twee maanden tijd. De schade is enorm, met name in Antibes, Cannes en Mandelieu-La-Napoule. Nog circa 9600 huishoudens zitten zonder stroom.

Ruim twintig scholen hielden de deuren vandaag gesloten. Spoorwegmaatschappij SNCF wil in eerste instantie het woon-werkverkeer tussen de steden Nice en Cannes weer op gang brengen. Hulpverleners in de regio vechten ook in toenemende mate tegen de stank als gevolg van de zich verspreidende modder- en watermassa's. Het getroffen gebied strekt zich uit over 30 kilometer in het uiterste zuidoosten van het land.

EPA
REUTERS