De laatste foto die Dixie Dansercoer van zichzelf postte op zijn blog. Hij dateert van zaterdagavond laat. Rechts het uitzicht tijdens de expeditie op Groenland.
Volledig scherm
De laatste foto die Dixie Dansercoer van zichzelf postte op zijn blog. Hij dateert van zaterdagavond laat. Rechts het uitzicht tijdens de expeditie op Groenland. © RV

Dixie Dansercoer genoot intens van expeditie, zo blijkt uit laatste posts: “Puur geluk. Alsof je onverwacht een briefje van 20 dollar in je zak vindt”

Ondanks de extreme omstandigheden genoot de maandag verongelukte poolreiziger Dixie Dansercoer (58) intens van zijn expeditie in Groenland. Dat blijkt uit zijn allerlaatste blogposts. Zaterdag vertelde hij nog hoe hij en de Canadees Sébastien Audy onverwacht konden genieten van goed weer en 123 kilometer vorderden. “Wat een prachtige dag. Een beetje alsof je onverwacht een briefje van 20 dollar in je zak vindt”, schreef hij in zijn voorlaatste verslag. 

3 reacties

 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Hij is gestorven met wat hij het liefste deed en misschien wordt hij over enkele honderdjaren onze Eigen iceman. Veel sterkte aan de familie
 • Tine Dem

  2 maanden geleden
  Mijn oprechte deelneming aan de familie! Eerlijk gezegd, denk ik dat hij gestorven is op een plek waar hij het liefste was en waar hij letterlijk en figuurlijk kan rusten in vrede. Stel je voor dat hij zou zijn omgekomen tijdens een banaal ongeval op de Brusselse Ring? Neen, dan heeft zijn lot dit toch beter bepaald...
 • christianne bruyland

  2 maanden geleden
  Een grote meerwaarde valt veelt te vroeg weg, Ik hoop dat hij met voldoening is heen gegaan.
 1. Globetrotter Dixie Dansercoer over hoe coronapandemie zijn kijk op reizen veranderde: “Ik reis nu veel in gedachten”
  PREMIUM
  Showbizz

  Globetrot­ter Dixie Dansercoer over hoe coronapan­de­mie zijn kijk op reizen veranderde: “Ik reis nu veel in gedachten”

  “Ik twijfel soms aan de heilzaamheid van de globalisering.” Het was een uitspraak die je niet gauw zou verwachten van wereldburger Dixie Dansercoer. Maar de coronapandemie deed hem nadenken over het reizen, al snakte hij stilaan naar het noorderlicht. “Ik reis nu veel in gedachten, da’s ook een kunst”, zei Dixie in Dag Allemaal. Naar aanleiding van zijn overlijden kan u het volledige gesprek hieronder herlezen.
 2. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
  Brugge

  Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

  “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.