Het dreigement van Conner Rousseau treft niet alleen de rijke aandeelhouders, ook de kleine beleggers
Volledig scherm
PREMIUM
Het dreigement van Conner Rousseau treft niet alleen de rijke aandeelhouders, ook de kleine beleggers © BELGA

Dividendstop treft niet alleen de rijken: “Veel Belgen in middenklasse worden dupe”

“Geen loonakkoord? Dan ook geen dividenden”, dreigt Conner Rousseau. Daarmee dropt hij een splinterbom, want zo’n maatregel treft niet alleen de rijken. “Veel Belgen in de middenklasse gaan hierdoor geraakt worden”, verwacht professor Gertjan Verdickt (KU Leuven). En wat gaan bedrijven doen? Nu geen dividend uitkeren, alles oppotten en later - als het weer mag - extra grote bedragen geven aan hun aandeelhouders? “Duitsland deed in de oorlog iets gelijkaardigs.”

247 reacties

 • Pierre Jacobs

  2 jaar geleden
  Mischien een beetje Boekhouding en Economie studeren
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Lijkt wel een soort chantage maar dan voornamelijk gericht naar de grote multinationals en niet naar de kleine spaarder die een paar dividenden heeft in Gervais of zo. Bij de kleinsten zal er niets van dividenden te verdelen zijn, die zijn al jarenlang door de grote bonzen neergehaald. Bedrijven die enorme winsten maken, ze zijn er, terwijl de arbeider met trein en tram met risico ging werken mogen ietsje delen, want daardoor zullen dividenden niet zoveel verminderen. Koopkracht = economie.
 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  De nieuwe Steve Stevaert is gearriveerd. Hij beseft niet eens dat naast de overheid en ook gewone arbeiders dividenden mislopen. De mensen gaan zeer vlug door hebben dat "het mateke" enkel lucht verkoopt als hun pensioenfondsen niets meer opbrengen. Met volkspopulisme zijn we niets. Hoe denkt "het mateke" de staatsschuld weg te werken als de dividenden geblokkeerd worden? Alles heeft een prijs en gratis bestaat eenmaal niet!
 • Thierry Piette

  2 jaar geleden
  Andermans geld uitgeven/beheren is het gemakkelijkste. Dat is net hetzelfde verhaal als er iemand 40miljoen wint bij de lotto. Dan hoor je steeds: "Ze kunnen daar zo veel mensen gelukkig mee maken ipv maar 1 persoon". Ik moet de eerste nog tegen komen die 40miljoen wint en daar dan 39 miljoen van gaat uitdelen aan wildvreemden.
 • Luc Ver Eecke

  2 jaar geleden
  Juist opvallen in T.V. shows , anders ben je daar niets mee . En als hij denkt dat veranderen van naam de partij gaat redden , integendeel zal juist omgekeerd zijn !!