Dit zijn de slachtoffers van het bloedbad in Orlando

kos
Tijdens de schietpartij in homoclub Pulse in Orlando vielen minstens 50 doden. De stad werkt intussen hard om alle slachtoffers te identificeren. Een aantal namen werden al vrijgegeven nadat de families in kwestie op de hoogte gebracht werden. Een overzicht:

Eddie Jamoldroy Justice (30)
De man die gisteren nog met zijn moeder sms'te tijdens de aanslag, is helaas bij de slachtoffers geteld. Eddie Justice liet zijn familie nog weten dat er een schietpartij aan de gang was en dat hij zich had verscholen in het toilet. "Hij komt eraan. Ik ga sterven", luidde zijn laatste huiveringwekkende bericht.

Facebook

Edward Sotomayor Jr. (34)
Edward was manager bij een groot reisbureau dat zich richt op homoseksuele klanten, genaamd AlandChuckTravel. Hij was afkomstig uit Sarasota (Florida) en stond bij zijn vrienden bekend als 'Top Hat Eddie'. Niet lang voor de schietpartij begon stuurde hij nog deze video naar een van zijn maten, die genomen werd in de club.

Facebook

Stanley Almodovar III (23)
Almodovar was afkomstig uit Clermont (Florida) maar werd geboren in Springfield (Massachusetts). Hij werkte als administratief bediende bij een apotheek.

Facebook

Juan Ramon Guerrero (22)
Guerrero studeerde aan de University of Central Florida en werkte ook als telefoonverkoper. Volgens zijn neef Robert Guerrero was hij een geweldig persoon. "Hij was als een broer voor mij. Hij ging niet vaak uit, maar bleef liever thuis om voor zijn neefjes en nichtjes te zorgen." De vriend van Guerrero, Christopher Leinonem, was ook aanwezig in de club. Hij is nog steeds vermist.

Instagram

Eric Ivan Ortiz-Rivera (36)
Origineel afkomstig uit Puerto Rico, maar Eric leefde al een tijdje in Miami. Hij studeerde volgens zijn Facebookpagina aan de Univercidad Central de Bayamon in Puerto Rico.

Facebook

Luis S. Vielma (22)
Vielma werkte bij Universal Studios in Orlando, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de Harry Potter-attractie. Schrijfster J.K. Rowling betuigde al haar medeleven op Twitter. Enkele uren voor het drama in de nachtclub postte hij nog een foto vanuit Disney World op Facebook, samen met zijn vrienden. "Echte vrienden die familie geworden zijn", schreef hij erbij.

Facebook

Luis Omar Ocasio-Capo (20)
Volgens zijn Facebookpagina was Luis een danser. Hij werkte bij een Starbucks-filiaal, waar zijn collega's hem omschreven als een erg opgewekte persoon. "Hij bracht leven in de brouwerij, zeker in Starbucks", klinkt het online.

Facebook

Kimberly "KJ" Morris (37)
Kimberly werkte als buitenwipper bij Pulse, de club waar de schietpartij plaatsvond. Volgens haar vrienden werkte ze er nog maar net. Haar ex-collega's van de club waar ze voor Pulse werkte, laten weten diep bedroefd te zijn. "We zullen ons altijd haar glimlach herinneren, en de manier waarop ze de zaal kon oplichten vanop het podium. Blijven dansen, KJ!"

Facebook

Peter O. Gonzalez-Cruz (22)
Peter, Ommy voor de vrienden, was origineel afkomstig uit New Jersey. Hij werkte bij UPS in Florida.

Facebook

Anthony Luis Laureano Disla (25)
De familie van Anthony was al even naar hem op zoek toen hij niet thuiskwam zaterdagnacht. Gisteren kregen ze dan slecht nieuws te horen: de man uit Puerto Rico overleefde de aanslag in Orlando niet.

Facebook