Dit weten we over het bloedbad op basisschool in Texas: “Hij schoot op iedereen die in zijn weg stond”

UPDATEEen schutter heeft dinsdagmiddag (lokale tijd) een bloedbad aangericht op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Hij schoot 19 leerlingen en twee leerkrachten dood. De kinderen variëren in leeftijd van zeven tot tien.  De 18-jarige schutter is door de politie doodgeschoten, aldus gouverneur van Texas Greg Abbott, die sprak van een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad. President Joe Biden riep later in de avond op tot het aanscherpen van de wapenwetgeving.

  1. Wolkbreuk veroorzaakte al meteen wateroverlast: wat staat ons de komende dagen te wachten? “Vandaag oosten van het land aan de beurt”
    Play

    Wolkbreuk veroorzaak­te al meteen waterover­last: wat staat ons de komende dagen te wachten? “Vandaag oosten van het land aan de beurt”

    Het natte weer zorgde gisteren al meteen voor problemen in en rond Gent, waar de brandweer al zo'n 170 oproepen voor wateroverlast heeft gekregen. Daarmee is er duidelijk een einde gekomen aan de hittegolf in ons land, die in totaal acht dagen heeft geduurd. Maar wat staat ons de komende dagen nog te wachten? Volgens weervrouw Jill Peeters zullen er vandaag vooral in het oosten van het land lokaal buien vallen. “En die kunnen ook gepaard gaan met onweer”, klinkt het.