Dit weekend waarschijnlijk eerste sneeuw in Ardennen

Thinkstock
Het is vandaag gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt, met hier en daar regen over het centrum en later over het zuiden van het land. Op het einde van de dag valt er ook meer regen in de kuststreek. Die regen trekt in de loop van de avond verder naar het centrum van het land. In de Ardennen liggen de maxima tussen de 6 en 8 graden, elders tussen 9 en 11 graden. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

De regen trekt in de loop van de nacht geleidelijk verder oostwaarts over het land. In het westen, en later ook het centrum, wordt het wisselvallig met opklaringen, maar er is ook kans op enkele buien. De minima liggen tussen 3 en 6 graden in het binnenland en rond 7 of 8 graden aan zee.

Zaterdagochtend verlaat een storing ons land richting Duitsland en is het eerst nog regenachtig in het oosten. Daarna wisselen (brede) opklaringen af met wolkenvelden. In de namiddag neemt de onstabiliteit opnieuw toe vanaf het noordwesten met buien in de kuststreek die zich op het eind van de dag en 's avonds uitbreiden over de rest van het land. De maxima liggen tussen 5 en 8 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 8 en 10 graden elders.

Zondag wordt het wisselvallig met buien die aan de kust gepaard kunnen gaan met een donderslag. In de Hoge Ardennen krijgen de buien geleidelijk een winters karakter en krijgt men waarschijnlijk de eerste sneeuwvlokken van het seizoen te zien. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee. Maandag en dinsdag blijft het wisselvallig met vooral in de kuststreek en in de Ardennen een grotere kans op buien. Op de Ardense hoogten zijn de buien nog altijd winters van karakter. De maxima liggen tussen 2 en 9 graden.