Poperinge
eerste vaccinaties in vaccinatiecentrum van start
Volledig scherm
PREMIUM
Poperinge eerste vaccinaties in vaccinatiecentrum van start © Henk Deleu

Dit loopt er allemaal mis met onze vaccinatiecampagne: 5 struikelblokken op weg naar dé uitweg

Vaccineren is dé uitweg uit de crisis, maar de machine stokt telkens weer. Niet alleen het aanhoudende tekort aan vaccins veroorzaakt vertragingen. Logistiek loopt het nog steeds fout. Door dubbele boekingen komen mensen niet opdagen, waardoor er naar reservelijsten moet gegrepen. Een centrale reservelijst? Pas half april beschikbaar. Tachtigers krijgen een uitnodiging, terwijl 90-plussers in dezelfde gemeente nog niets gehoord hebben. En een hele deelgemeente wordt gewoon vergeten. Wat loopt er toch mis in deze levensbelangrijke campagne?

138 reacties

 • Yves Van Rossem

  2 jaar geleden
  Wat loopt er toch mis in deze levensbelangrijke campagne? Vraag liever wat er al goed gelopen is in deze hele coronacrisis. Het meest logische is dat er één centraal systeem bestaat met alle inwoners van Belgie in en dat men bij iedere vaccinatie dmv het paspoort dit registreert. Hoe moeilijk kan dit zijn? Zo kan men de vaccinatie van iedereen bijhouden en is de kans op dubbele uitnodigingen zo goed als uitgesloten. Gebaseerd op dit bestand kan men ook de uitnodigingen versturen, ...
 • ERWIN minnebo

  2 jaar geleden
  wel ja beiden als 70 jarigen moeten wachten want men kan het niet beheren net zoals de regering wanbeleid. Waarom zoveel anderen eerst in plaats van de zwaksten, ok dokters geneeskundigen, maar nu nog eerst zeker politie, vuilnisophalers, postboden, opvoedkundigen, kappers, pedicure, tatous, sporters, en vriendjes, en dan als het nog enigszins kan tegen met kerst de rest van de bevolking kinderen en ouden van dagen die niet in rusthuizen zitten.
 • sonia lauwers

  2 jaar geleden
  Al 14 dagen probeer ik een afspraak te maken met mijn code, maar omdat ik in de "groep" zit van Astra-Zeneca kan dit niet, want er zijn geen vaccins. En op 18 april vervalt mijn afspraakdatum en wordt dit (misschien) verlengd, want een ander vaccin kan ik niet krijgen. Iedereen krijgt nu Pfizer, maar ik (en vele andere 70-plussers) moeten het doen met een vaccin dat normaal "niet aan ouderen" zou gegeven worden!
 • Anita Willems

  2 jaar geleden
  Hoe komt het dat er vaccinatie centra zijn die met geen reservelijst hebben.wie krijgt er daar dan voorrang en wat gebeurt er met de overschotjes
 • Heinz Rumes

  2 jaar geleden
  Snappen jullie het dan nog steeds niet, de verliezers van de verkiezingen bepalen wat er gebeurt en hoe, dus de Vlamingen moeten maar wachten op hun vaccinatie alhoewel diezelfde Vlamingen 80% van de belastingen betalen, maar ja men moet solidair zijn, op naar de volgende verkiezingen en reken dan maar af met deze regering waar de helft niet eens verkozen was, begrijpe wie kan en mag!
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. WEERBERICHT. Vandaag vooral in het zuiden veel regen, vanaf morgen meer zon en temperaturen tot 20 graden

  WEERBE­RICHT. Vandaag vooral in het zuiden veel regen, vanaf morgen meer zon en temperatu­ren tot 20 graden

  In het noorden van België blijft het zondagnamiddag meestal droog, terwijl het in het zuiden regent. In de loop van de namiddag trekt de regenzone verder zuidwaarts en verlaat die aan het begin van de avond het land in Luxemburg. Vanuit het noorden komen er dan opklaringen met tussendoor enkele geïsoleerde buitjes. De maxima liggen tussen 11 graden in de hogere Ardennen en 17 graden in Laag-België, zo voorspelt het KMI. Volgende week brengt beterschap.