Poperinge
eerste vaccinaties in vaccinatiecentrum van start
Volledig scherm
PREMIUM
Poperinge eerste vaccinaties in vaccinatiecentrum van start © Henk Deleu

Dit loopt er allemaal mis met onze vaccinatiecampagne: 5 struikelblokken op weg naar dé uitweg

Vaccineren is dé uitweg uit de crisis, maar de machine stokt telkens weer. Niet alleen het aanhoudende tekort aan vaccins veroorzaakt vertragingen. Logistiek loopt het nog steeds fout. Door dubbele boekingen komen mensen niet opdagen, waardoor er naar reservelijsten moet gegrepen. Een centrale reservelijst? Pas half april beschikbaar. Tachtigers krijgen een uitnodiging, terwijl 90-plussers in dezelfde gemeente nog niets gehoord hebben. En een hele deelgemeente wordt gewoon vergeten. Wat loopt er toch mis in deze levensbelangrijke campagne?

138 reacties

 • Yves Van Rossem

  6 maanden geleden
  Wat loopt er toch mis in deze levensbelangrijke campagne? Vraag liever wat er al goed gelopen is in deze hele coronacrisis. Het meest logische is dat er één centraal systeem bestaat met alle inwoners van Belgie in en dat men bij iedere vaccinatie dmv het paspoort dit registreert. Hoe moeilijk kan dit zijn? Zo kan men de vaccinatie van iedereen bijhouden en is de kans op dubbele uitnodigingen zo goed als uitgesloten. Gebaseerd op dit bestand kan men ook de uitnodigingen versturen, ...
 • ERWIN minnebo

  6 maanden geleden
  wel ja beiden als 70 jarigen moeten wachten want men kan het niet beheren net zoals de regering wanbeleid. Waarom zoveel anderen eerst in plaats van de zwaksten, ok dokters geneeskundigen, maar nu nog eerst zeker politie, vuilnisophalers, postboden, opvoedkundigen, kappers, pedicure, tatous, sporters, en vriendjes, en dan als het nog enigszins kan tegen met kerst de rest van de bevolking kinderen en ouden van dagen die niet in rusthuizen zitten.
 • sonia lauwers

  6 maanden geleden
  Al 14 dagen probeer ik een afspraak te maken met mijn code, maar omdat ik in de "groep" zit van Astra-Zeneca kan dit niet, want er zijn geen vaccins. En op 18 april vervalt mijn afspraakdatum en wordt dit (misschien) verlengd, want een ander vaccin kan ik niet krijgen. Iedereen krijgt nu Pfizer, maar ik (en vele andere 70-plussers) moeten het doen met een vaccin dat normaal "niet aan ouderen" zou gegeven worden!
 • willy claeys

  6 maanden geleden
  Hoe komt het dat er vaccinatie centra zijn die met geen reservelijst hebben.wie krijgt er daar dan voorrang en wat gebeurt er met de overschotjes
 • Heinz Rumes

  6 maanden geleden
  Snappen jullie het dan nog steeds niet, de verliezers van de verkiezingen bepalen wat er gebeurt en hoe, dus de Vlamingen moeten maar wachten op hun vaccinatie alhoewel diezelfde Vlamingen 80% van de belastingen betalen, maar ja men moet solidair zijn, op naar de volgende verkiezingen en reken dan maar af met deze regering waar de helft niet eens verkozen was, begrijpe wie kan en mag!