Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

Dit ligt vandaag op tafel van vervroegd kernkabinet: “Niks doen is geen optie”

De vierde golf dwingt de federale topministers tot vervroegd overleg over de coronamaatregelen. De regering beseft dat ze niet kan blijven stilzitten. De eerste maatregelen die in het vizier komen zijn de herinvoering van de mondmaskerplicht in binnenruimtes en aanbevolen telewerk. Vrijdag hakt het Overlegcomité knopen door.

 1. "Het griepvirus muteert en kan dan vrij zijn gang gaan": onze wetenschapsjournalist legt uit hoe een griepvaccin werkt
  PREMIUM

  "Het griepvirus muteert en kan dan vrij zijn gang gaan": onze weten­schaps­jour­na­list legt uit hoe een griepvac­cin werkt

  Terwijl de wereld eindelijk begint te bekomen van de coronapandemie, duikt binnenkort weer het griepseizoen op. Om ons daartegen te wapenen zijn er dit jaar een kwart meer griepvaccins ter beschikking gesteld. Maar hoe belangrijk en effectief is zo’n griepvaccin nu eigenlijk? En waarom moet dat élk jaar? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt de belangrijkste vragen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.