Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Dit ligt vandaag op tafel van het Overlegcomité: “Veiliger maken, maar niet sluiten”

Een korte lockdown zoals in Nederland komt er niet, maar het mondmasker zal weer vaker opgezet moeten worden en er zal meer thuis gewerkt moeten worden. De politiek wil zich ook niet te veel moeien in de privésfeer. De vraag is hoe het nachtleven veilig open kan blijven. “Werken met sneltesten betekent de facto dat de discotheken en danscafés moeten sluiten”, aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen.

25 reacties

 • San Pauwels

  1 jaar geleden
  Ezels stoten zich geen twee keer aan dezelfde steen, politici daarentegen... Het zou grappig zijn, mochten de gevolgen van hun jojobeleid niet zo pijnlijk zijn: overwerkt ziekenhuispersoneel, uitstel reguliere zorg en de hoge dodentol. Het gaat vooral om de doden, maar die worden vergeten. Wetenschappers worden elke keer genegeerd en ondermijnd. Politici hechten meer ook waarde aan de mening van een dierenarts (Van Gucht) dan aan die van een arts (Vlieghe) of een biostatisticus (Molenberghs) ;-)
 • Ann Callebaut

  1 jaar geleden
  Ik hou mijn manieren ,ik kan niet meer doen, en heb mijn 3 de prik gekregen
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Met nieuwjaar zijn er al jaren, jaren maatregelen nodig. Ieder jaar is er wel iets, een kans om te grijpen. Uitgangsverbod op 31 december 2021, dat zou pas goed zijn.
 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  Overdag mondkapje en werken van thuis, ' s avonds dansen en zwieren , en drinken, miljoenen mensen trekken nu echt grote ogen, is er iets in het drinkwater van het beleid gedaan ?
 • Marc Claes

  1 jaar geleden
  Ik ben geen fan van Elio maar deze keer heeft hij wel gelijk verplichten voor iedereen vanaf 6 jaar. Er zullen wel medische gevallen zijn die de vaccinatie niet mogen hebben.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”
  4

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”

  Heel wat supermarkten trekken de kaart van zero waste. Ze geven stevige kortingen op producten die bijna vervallen om zo weinig mogelijk verloren te laten gaan. Daardoor kan je indrukwekkende koopjes doen. “Het onderwerp is deze week zeer populair in onze community", vertelt Gunther Devisch, beheerder van Promojagers België. Zo kwamen er honderden reacties op een post van Sam die vertelde hoe hij bij Lidl parelhoen kocht voor 0,50 euro in plaats van 12,50 euro.