Dit is het drankje dat alle modellen dronken backstage op NYFW

Getty Images
Niets zo interessant als een kijkje backstage op de modeweken. Van de leukste haartrends tot de opvallendste hacks, de chaos achter de coulissen is minstens even inspirerend als de catwalk zelf. Wat dit jaar vooral opviel? Dat bijna ieder model met hetzelfde drankje rondliep.

Kokosnoot is dé hit van de zomer: kokosschilfers in je muesli tot kokospoeder in gebak. De vrucht werd terecht gebombardeerd tot superfood. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er backstage overal flesjes kokoswater stonden. Kokoswater bevat namelijk veel magnesium en kalium, waardoor het het lichaam goed gehydrateerd blijft. Favoriet van tal van topsporters, en ook in het modellenwereldje een wondermiddeltje, zo blijkt.

Maar het heeft nog een tweede voordeel waar heel wat minder over gesproken wordt: het is goed voor de huid. Kijk er tal van huidverzorgingsproducten maar eens op na. Het is geen toeval dat veel van die producten kokos als ingrediënt bevatten. Kokoswater helpt je om afvalstoffen af te voeren en door de hoge hoeveelheid vitamine C wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, de stof die onze huid elastisch en stevid houdt.

Extra pluspunt? Naast een gehydrateerd gevoel en een stralende huid, bevat het ook nog eens erg weinig calorieën, amper vet en geeft het je toch een verzadigd gevoel.

thinkstock
Getty Images for FIJI Water