Dit is de laatste officiële foto van David Bowie

HAPPY BIRTHDAY DAVID BOWIE AND ★ "That's the message that I sent..." Why is this man so happy? Is it because it's his 69th birthday or that he has released his 28th studio album today and it's a corker? Who knows, but we're sure you'll want to join us in congratulating him on both. Many happy returns of the day to David Bowie and ★ (Fashion fans may like to note that our man is wearing Thom Browne) #Blackstar #imablackstar #BlackstarAlbum #BowieBirthday #BowieBrowne
Strak in het pak en met een brede glimlach poseert David Bowie op 8 januari voor zijn laatste fotoshoot. Twee dagen later blaast de legende zijn laatste adem uit. Volgens sommigen is deze foto het bewijs dat Bowie zelf het tijdstip van zijn overlijden heeft uitgekozen.

Fotograaf Jimmy King had de eer om Bowie voor de laatste keer op de gevoelige plaat te leggen, ter gelegenheid van zijn 69ste verjaardag en de lancering van zijn laatste album Blackstar. "Waarom is deze man zo gelukkig?" staat bij de foto geschreven. "Is het omdat hij zijn 69ste verjaardag viert of omdat hij vandaag zijn 28e studioalbum heeft uitgebracht en het fantastisch is?"

Volgens sommige fans is de foto het bewijs dat Bowie zijn dood zelf in handen heeft genomen. Omdat zijn linkervoet wat naar voor staat, meent een fan dat Bowie "klaar was voor de volgende stap".

Het Laatste Nieuws