Dit beeld spreekt boekdelen - ontroostbare hond rouwt om Kameroense speler

afp
Vrijdagavond stopte het hart van Patrick Ekeng met kloppen. De Kameroense international kreeg een hartaanval tijdens een wedstrijd van Dinamo Boekarest tegen Viitorul Constanta en liet twee uur later het leven in het ziekenhuis. Aan de Arena Nationala - het stadion van Dinamo - is het een komen en gaan van rouwende supporters. Onder hen ook de ontroostbare bullmastiff Sami. De hond, met sjaal van de Roemeense topclub, wijkt geen seconde van de rouwplek. Ontroerend.
ap

Onvergeeflijke fouten
Intussen heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken keihard uitgehaald naar de hulpdiensten. Volgens hen zijn er onvergeeflijke fouten gemaakt. Zo zouden de defibrillators niet hebben gewerkt en was de houdbaarheidsdatum van verschillende medicijnen overschreden. De makelaar van Ekeng deed er nog een schepje bovenop. "Er stonden drie ziekenwagens rond het stadion. Geen enkele had een defibrillator aan boord. De ziekenwagen kwam op de koop toe nog veel te laat."

afp
ap
AP
afp

Foé
Ekeng stond sinds januari onder contract bij Dinamo Boekarest - waar Mircea Rednic (ex-Standard) coach is. Hij voetbalde eerder voor Le Mans, Lausanne en Córdoba. De tweevoudige international is zeker niet de eerste voetballer die op het veld hartproblemen krijgt en daarna overlijdt. Zo werd Lokeren vorig jaar in diepe rouw gedompeld nadat Gregory Mertens tijdens een reservenmatch plots neerviel en later in het ziekenhuis stierf. Andere betreurde voorbeelden zijn Antonio Puerta (Sevilla), Miklos Feher (Benfica) en Marc-Vivien Foé (nationale ploeg van Kameroen).
   

afp
epa
EPA