Disneyland Parijs werft aan: jobbeurs in Brussel op 1 september

BELGA
Disneyland Parijs organiseert op 1 september opnieuw een grote rekruteringscampagne in heel Europa. Het pretpark is op zoek naar achtduizend werknemers, waarvan duizend met een contract van onbepaalde duur. Ze worden ingeschakeld in diverse functies, gaande van onthaal tot verkoop en hotellerie. Kandidaturen kunnen nog tot 21 augustus verstuurd worden via de website van het park.

Het is al de tweede rekruteringscampagne van Disneyland Parijs dit jaar. Ze vindt deze herfst plaats in Frankrijk, Ierland, Italië, Duitsland, Griekenland en België. Er zijn geen quota per land.

Omdat de meeste bezoekers uit Europa komen, is een goede talenkennis van belang. "Belgen staan ervoor bekend dat ze zeker twee talen kennen, vaak zelfs meer. Dat is een competentie waarnaar we op zoek zijn en meteen ook de reden waarom we naar Brussel komen", zegt de hr-dienst van Disneyland Parijs.

Ieder jaar werft het pretpark zestig tot tachtig Belgische werknemers aan. De nieuwe werknemers worden ondergebracht in studio's of gedeelde woningen die door het bedrijf worden aangebracht en die zich in de onmiddellijke omgeving van het park bevonden. Gemiddeld betaalt een werknemer 300 euro, lasten inbegrepen, voor huisvesting. Het minimumcontract van 35 uren per week is goed voor een maandloon van 1.500 euro bruto.

Disneyland Parijs stelt 15.000 werknemers tewerk. Een honderdtal Belgen hebben een contract van onbepaalde duur.

Geïnteresseerden moeten zich voor 21 augustus kandidaat stellen via internet. Vervolgens selecteert Dinsneyland Parijs kandidaten op basis van de cv's. Op 1 september vinden ten slotte de jobinterviews plaats.