Disney Cruise in de greep van orkaan Sandy

De opvarenden van de Disney Fantasy beleefden angstige momenten toen het cruiseschip vervaarlijk heen en weer geslingerd werd door orkaan Sandy voor de kust van Miami en daarbij heel wat schade opliep

Meerdere passagiers maakten opnames van de schade die het natuurgeweld aanrichtte. Het water van het zwembad overspoelde het dek en sommige gangen, de inhoud van de winkelrekken kwam op de vloer te liggen, glasscherven lagen op de grond en meubilair kwam ondersteboven op andere plaatsen terecht.

"Personeelsleden met meer dan tien jaar ervaring vertelden ons dat dit de ergste nacht was die ze ooit hadden meegemaakt", getuigt reiziger David Evans. "Op een bepaald moment ging het cruiseschip helemaal overhellen langs de rechterflank. De kapitein riep via de intercom om dat we in onze kajuiten moesten blijven want dat de zee veel ruwer was dan voorspeld."

Uiteindelijk kon het schip met de nodige vertraging veilig de haven van Port Canaveral bereiken. Disney bood de vakantiegangers na afloop 25 procent korting aan voor een volgende cruise.

20 cruises geannuleerd
Orkaan Sandy stuurt het cruiseverkeer danig in de war. Aan de oostelijke kust van de Verenigde Staten zijn inmiddels diverse aanleghavens voor cruisemaatschappijen gesloten waaronder Norfolk en New York City. Dat heeft ervoor gezorgd dat meer dan 20 cruises moesten geannuleerd worden danwel hun route moesten verleggen. Eerder zorgde de orkaan ook al voor problemen in Jamaica, Cuba en de Bahama's.

EPA