Deze Vlaming leefde vijf dagen lang als een professionele worstelaar, dit is het resultaat

Links: Nick voor de uitdaging. Rechts: Nick na zijn 5 helse dagen. "Enkel heel scherpe ogen zien het verschil."
Nick Vinckier Links: Nick voor de uitdaging. Rechts: Nick na zijn 5 helse dagen. "Enkel heel scherpe ogen zien het verschil."
10 biefstukken, 45 eiwitten, 10 eieren met dooier, 5 kipfilets, 15 proteïneshakes, 5 kabeljauwfilets, 500 gram rijst, 10 zoete aardappelen, 10 kommen havermout en een vrachtlading groene groenten, dat is wat de Vlaamse Nick Vinckier (25) op 5 dagen tijd naar binnenspeelde. Toch viel hij meer dan 2 kilo in een recordtempo af, dankzij een loodzwaar trainingsschema. Zijn conclusie na vijf dagen in de huid van worstelaar en filmster Dwayne - The Rock - Johnson? Dit schema is niet voor doetjes of beginners.

De Vlaamse Nick Vinckier is niet vies van een uitdaging, zo ging hij in het verleden al gedurende 100 dagen zonder alcohol door het leven en leefde 21 dagen zonder suiker of vet. Nu besloot de twintiger in de huid van Dwayne Johnson - The Rock - Johnson te kruipen. Je kent deze spierbundel van rollen uit films als Hercules, Too Fast Too Furious, maar hij mag zichzelf ook een professionele worstelaar noemen.

Voor zijn nieuwste projectje zette Nick gedurende vijf dagen steak en eieren op de ontbijttafel. In de loop van de dag stilde hij zijn honger met vis of kip en proteïneshakes om dan tegen 18 uur nog een steak met zoete aardappel te verorberen. Om al die opgenomen calorieën te verbranden en spiermassa te kweken, sportte Nick elke dag de ziel uit zijn lijf. Dat betekent minstens 45 minuten cardiotraining aangevuld met een flinke portie krachtoefeningen.

Het zal je niet verbazen dat Nicks leven gedurende die vijf dagen volledig in het teken van zijn nieuwe levenswijze stond. Stond hij niet in de keuken, was hij wel aan het eten of sporten. En tussen het sporten en het eten door ging hij werken. Slapen - sporten - eten  - werken - eten - sporten -slapen. Zo vat Nick zijn leven als The Rock samen.

Dwayne - The Rock - Johnson.
EPA Dwayne - The Rock - Johnson.
Laat er geen twijfel over bestaan: Dwayne Johnson beschikt over een flink stel spieren.
Photo News Laat er geen twijfel over bestaan: Dwayne Johnson beschikt over een flink stel spieren.
Neptunus Run - 10K - 1u20 How was your Sunday morning? #neptunusrun #ocrbelgium #ocr #obstaclecourse #trainingday

Maar die helse vijf dagen zijn niet voor niks geweest: hij wist bijna 2,3 kg (voornamelijk vet) in één week tijd kwijt te spelen. En de twintiger voelt zich nu ook een pak sterker. Enkel een blik in de spiegel zorgde voor wat teleurstelling. "Alleen mensen met heel scherp zicht merken na die helse vijf dagen een verschil op." Nicks oordeel over dit strikte regime: dit is niet voor doetjes en als een beginner kun je dit programma maar beter vergeten. 

Maar de belangrijkste les die Nick aan de lezers wil meegeven? Dat echte sporters vaak weinig sponsorgeld krijgen, terwijl deze manier van leven dagelijkse realiteit is voor hen. Het geld gaat vaak wel naar fitte en sportieve social influencers op Instagram en Facebook die een groot publiek bereiken. Met zijn verhaal wil Nick merken aansporen om wat vaker aan talenten als Delfine Persoon, Jolien D'Hoore en zelfs onze nationale hockeyploeg te denken.

Wil je meer weten over Nick en zijn laatste uitdaging? Zijn volledig relaas kun je hier lezen.