Deze man liep ELKE dag sinds 20 december 1964. Tot hem vorige zaterdag dít overkwam

Twitter Ronhill

Ron Hill heeft vorig weekend noodgedwongen een fenomenale reeks moeten afbreken. De 78-jarige Brit kon niet gaan joggen wegens pijn in de borststreek, en dat voor het eerst in... 52 jaar. Sinds 20 december 1964 had Hill élke dag minstens een mijl gelopen, een onwaarschijnlijke prestatie. Zo verzamelde hij 19.032 loopdagen op rij, een periode waarin hij ruim 260.000 kilometer afhaspelde.

Tot vorige zaterdag dus, toen zijn reeks na 52 jaar en 39 dagen een einde nam. Hill was pas vertrokken voor zijn dagelijkse training, maar moest die abrupt beëindigen. "Na 400 meter deed mijn hart zo'n pijn dat ik er de brui aan gaf", zegt de kranige zeventiger. "Ik dacht dat ik ging sterven. Ik zei tegen mezelf: 'stop ermee, dit leidt nergens toe'. Uit respect voor mijn vrouw, mijn twee zonen en al mijn vrienden heb ik daarom beslist om te stoppen met lopen. Zondag ben ik dus binnen gebleven."

Ron Hill is wel niet de eerste de beste vrijetijdsloper. Hij won als eerste Brit ooit de befaamde marathon van Boston en nam drie keer deel aan de Olympische Spelen. In 1969 pakte hij Europees goud op de marathon. Een jaar later vestigde hij tijdens de Commonwealth Games een nieuw wereldrecord op dezelfde afstand (2u09'28").