Deze Braziliaanse vrouw wilde weten hoe het voelt om begraven te worden

Vera Lucia da Silva heeft haar eigen begrafenis bewust meegemaakt. Ze heeft een hele dag in een doodskist gelegen terwijl haar familie en vrienden om haar rouwden. Dat was iets waar de Braziliaanse vrouw van 44 al veertien jaar van droomde. "Het was de beste dag van mijn leven", zei ze achteraf.

De valse begrafenis vond afgelopen week plaats op de Dag van de Doden, een jaarlijkse Mexicaanse feestdag waarop overledenen herdacht worden. Hoewel niet iedereen van Vera's familie en vrienden achter het idee stonden en sommigen dachten dat het een grap was, kwamen ze toch opdagen. De eigenaar van het bedrijf die de begrafenis georganiseerd heeft, was enthousiaster. Hij doneerde de kist en liet Vera gratis gebruik maken van de locatie. Achteraf zei hij dat Vera hem al vijf jaar smeekt om haar begrafenis in scène te zetten. Hij kon niet langer weigeren.

Vera Lucia da Silva
rv Vera Lucia da Silva

Vera liet de hele ceremonie filmen. Bedekt met bloemen en in een kanten jurk genoot ze met volle teugen terwijl de make-upartiest haar opmaakte. Wanneer ze haar ogen sloot, leek het allemaal zo echt dat haar vrienden bang werden en begonnen te roepen. Sommige aanwezigen zouden gehuild hebben. Haar ouders stonden met een mond vol tanden, maar respecteerden Vera's wens.

Gefascineerd
Op het einde van de begrafenis werd de kist gesloten en droegen Vera's 'nabestaanden' de kist enkele minuten op hun schouders.

De Braziliaanse vrouw bekende dat ze nog lang niet wil sterven, maar gefascineerd is door begrafenissen. Ze gaat naar zoveel mogelijk ceremonies als ze kan en is altijd bereid om bij de voorbereidingen te helpen.