Deze 3D-reconstructie toont hoe de aanslag op Zaventem verliep

bfmtv
De Franse BFMTV heeft een 3D-reconstructie gemaakt van de terreuraanslag op Brussels Airport. Die toont meer schematisch hoe de terroristen vermoedelijk te werk gingen.

De daders arriveerden iets voor 8 uur per taxi, met elk een grote tas vol explosieven. Bij de aankomst in de vertrekhal van de luchthaven worden ze nog samen gefilmd door surveillancecamera's, elk met een grote tas op een trolley. Vervolgens verspreiden ze zich.

"Een eerste explosie vond plaats om 7.58 uur aan lijn 1 in de vertrekhal van Brussels Airport, onmiddellijk daarna was er een tweede explosie ter hoogte van lijn 2", zo vertelde federaal procureur Frédéric Van Leeuw gisteren. Een van de kamikazes was de 29-jarige Ibrahim El Bakraoui. De tweede zelfmoordterrorist moet nog altijd officieel geïdentificeerd worden.

De derde betrokkene, met hoed en bleke jas, heeft intussen zijn koffer achtergelaten in de hal en zich uit de voeten gemaakt. Het blijkt de zwaarste lading explosieven te zijn. Kort na de aankomst van DOVO is die tas ontploft door de grote instabiliteit van de explosieven. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond.

Bij de aanslag op de luchthaven kwamen minstens 15 mensen om het leven. Samen met de aanslag op de metro in Maalbeek tellen de autoriteiten intotaal 31 doden en 300 gewonden.

Bij de aankomst in de vertrekhal van de luchthaven worden ze nog samen gefilmd door surveillancecamera's, elk met een grote tas op een trolley

AP