(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

Deurwaarders zien nieuw profiel van mensen in financiële problemen opduiken: de tweeverdieners

Hoge energieprijzenAls gevolg van de historisch hoge energiefacturen zien gerechtsdeurwaarders een nieuw profiel van schuldenaars opduiken: de tweeverdieners. Dat zegt de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB). Een nieuw moratorium op schulden is evenwel geen goed idee, waarschuwt de Kamer. “Het geeft mensen met schulden een vals gevoel van veiligheid.” De deurwaarders hebben concrete maatregelen voorgesteld aan de federale regering.

13 reacties

 • Filiep Lapeire

  3 maanden geleden
  Dat sommige mensen geen auto, reis of andere luxe kunnen betalen is enkel een luxe probleem maar wanneer de echte levens noodzakelijke zaken onbetaalbaar worden is er toch wel een zéér groot probleem en niemand zal kunnen ontkennen dat alles te duur word en al zeker energie water en belastingen op lonen en al de rest. Bij het invoeren van de btw waren enkel de luxe producten belast aan het hoge tarief, nu is 21% op bijna alles en de regering komt ieder jaar tekort. Mazout verwarming 21%
 • Ferdinand Verbist

  3 maanden geleden
  De krekel en de mier, meer dan ooit van toepassing.
 • Henri Demeer

  3 maanden geleden
  als ge ziet hoeveel volk er in de luchthavens opeengepakt staat in de vakantieperiodes dan is er zeker nog geld genoeg .
 • Filip Tacq

  3 maanden geleden
  Hoe je het draait of keert… we worden uitgemolken door de EU en onze incompetente politiekers… en wij, brave Vlamingen, laten maar begaan…
 • Hein Bollens

  3 maanden geleden
  Binnenkort veel immo op de markt; de jeugd heeft zich veel te veel in schulden gestopt voor een huis met, natuurlijk, alles op en aan. Binnen 6 maanden, grote keuze in immo te koop.
 1. Bijna drie keer meer aanvragen afbetalingsplan energierekening: “Het bedrag waarvoor uitstel wordt gevraagd, is maal 4,5 gegaan”
  PREMIUM

  Bijna drie keer meer aanvragen afbeta­lings­plan energiere­ke­ning: “Het bedrag waarvoor uitstel wordt gevraagd, is maal 4,5 gegaan”

  Het aantal gezinnen dat moeilijkheden ondervindt om zijn energiefactuur te betalen, is sinds begin dit jaar bijna verdrievoudigd. Dat vertaalt zich (nog) niet in grote sociale drama’s, met dank aan het uitgebreid sociaal tarief. “Maar we zetten ons schrap voor wat er mogelijk nog op ons afkomt”, aldus OCMW’s en een incassobureau.
 2. Hoe kan jij nog meer besparen op je uitgaven? HLN en VTM Nieuws helpen jou tijdens de September-geldmaand

  Hoe kan jij nog meer besparen op je uitgaven? HLN en VTM Nieuws helpen jou tijdens de September-geld­maand

  1 op de 3 Vlamingen heeft op dit moment een te laag inkomen om alle kosten te betalen. Dat blijkt uit De Grote Geldenquête. Bij HLN en VTM Nieuws willen we daarom jou helpen om de dure septembermaand door te komen. Je krijgt concrete bespaartips, financieel advies van onze experten én directe kortingen om weer grip te krijgen op je portemonnee. Ontdek hieronder wat je allemaal kan verwachten.