Ga naar de mobiele website
^ Top

Detective: "Maddie leeft in de Portugese Algarve zonder zelf te weten wie ze echt is"

AFP
Voormalig detective Dave Edgar meent dat Maddie McCann "in het volle zicht is verborgen". De man is er dan ook stellig van overtuigd dat het meisje nog leeft en dat de mysterieuze zaak alsnog kan worden opgelost.

Drie jaar lang hielp hij als detective mee met de zoektocht naar Maddie op vraag van haar ouders. Edgar is er naar eigen zeggen zeker van dat Kate en Gerry McCann niet betrokken zijn bij de verdwijning van hun eigen dochter. Hij werd door hen ingehuurd nadat het Portugese gerecht het onderzoek had stopgezet. In 2011 nam het Britse gerecht de zaak over.

Madeleine McCann verdween in 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Praia da Luz. Indien het meisje nog in leven is, wordt ze veertien jaar oud in mei en zal ze er heel anders uitzien dan haar foto's  op de verdwijningsposters.

AFP
epa

Volgens de 60-jarige Edgar, die nu het detectivebureau Alpha Group Investigations leidt, is de ontvoering het werk van een bende pedofielen."De kans dat Maddie nog leeft, is reëel", verklaarde hij aan de Britse tabloid Sunday Express.

Volgens hem woont het meisje ergens in Portugal zonder te weten wie ze echt is en is ze zelfs in het volle zicht verborgen. "Als je niet alleen de populaire toeristische plaatsen in de Algarve in ogenschouw neemt, dan blijven er nog tal van geïsoleerde plekken over waar het meisje op dit moment zou kunnen worden vastgehouden."

epa

Scotland Yard kreeg van de Britse overheid indertijd 12 miljoen pond (omgerekend 14 miljoen euro) om het onderzoek te voeren. "Dat klinkt heel veel geld, maar dat is het absuluut niet voor zo'n complexe zaak op dergelijke grote schaal", aldus Edgar aan The Sun. 

De regering zegde Scotland Yard onlangs 85.000 pond (omgerekend 100.000 euro) extra fondsen toe om het onderzoek al minstens te kunnen voortzetten tot komende herfst.

epa17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Isabelle Duchene

  Ze hebben nog 2 kids ze kunnen daar beter op passen. Heel die zaak is zo corrupt als wat. Typisch Brits. Da kind is dood en ze weten het en hoe erg ook, ze moeten verder met hun leven voor hunzelf en hun andere kinderen die evenveel aandacht verdienen.

 • vincent vankeerberghen

  Ja niet opgeven en geld wegsmijten, politieker ? Nagels met kopen?

 • Nagels Met koppen

  Iedereen weet het hier weer zenne... allemaal een eigen waarheid. We kunnen enkel toejuichen dat men niet opgeeft.

 • filip van den broecke

  dat kind mag gewoon niet gevonden worden... er zou teveel boven komen

 • vincent vankeerberghen

  Ouders weten meer.... Spijtige zaak....

Meld een bug