Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Shutterstock

Dertig bewoners en acht personeelsleden van Mechels woonzorgcentrum besmet - Wat met Antwerpse scholen? “We bereiden ons op elk mogelijk scenario voor”

CORONAVIRUSHet aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is licht gestegen tot gemiddeld 605,7 per dag tussen 4 en 10 augustus. Dat is een toename met 9 procent in vergelijking met vorige week. De sterkste stijgingen zijn te zien in Brussel en West-Vlaanderen. Uit het onderwijsoverleg is het besluit gekomen dat alle kinderen en scholieren op 1 september voltijds naar school kunnen. Lokaal kan nog wel van dat principe afgeweken worden. Volg alle actuele ontwikkelingen rond het coronavirus hieronder live.

43 reacties

 • Alan Janssen

  5 maanden geleden
  Iedereen weer bakken commentaar maar deze idiote regeltjes zijn nodig omdat wij Belgen zo houden van je m'en fous als het ons even niet uitkomt... niemand doet iets en houdt zich aan de regels, altijd weer die ander. Begin gewoon bij je zelf en voor mij mag de politie keihard optreden tegen relschoppers zonder dat ze bang moeten zijn bestraft te worden. Nee geen politie staat, maar respect dwing je af!
 • Alex Wellens

  5 maanden geleden
  Kortrijk heeft groot gelijk, ik wil best meer betalen voor zo’n box dan tussen een bende losgelaten gekken te lopen! Overal verdubbel de prijs en die van de security wordt gedecimeerd
 • Chris Madou

  5 maanden geleden
  Het wordt allemaal snel veel zotter. Wat een waanzin. Ik verlies mijn geloof in het gezond verstand van mensen. Van de gekozen corona maatregelen tot amokmakers op stranden en eigenlijk overal tot incompetente politici die niet meer weten wat hun job echt inhoud en waar ze voor betaald worden tot... hysterische posts op dit forum. Met dat laatste bedoel ik dat ik vaak lees dat mensen blijkbaar heel vlug onze vrijheden willen opgeven en meegaan in domme beslissingen van beleidsmakers.
 • Luc Deville

  5 maanden geleden
  Zelf meegebrachte sterke drank zou altijd verboden moeten zijn op alle stranden en recreatiedomeinen. Sterke drank verbruiken zou alleen maar op privéterrein mogen. Op (vergunde) terassen mag het ook.
 • Bart Smet

  5 maanden geleden
  Ongelofelijk dat die strandbars open mogen blijven en drank mogen verkopen.
 1. LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”

  Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald.“ Lees de lezersbrief hieronder integraal.
 2. OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06

  OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhui­zen neemt voor tweede dag op rij toe, reproduc­tie­ge­tal opnieuw gestegen tot 1,06

  Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 procent. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel