Derde incident in acht dagen met toestel van Qantas

Een vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas met bestemming de Filippijnse hoofdstad Manilla moest zaterdag terugvliegen naar Sydney wegens een lek aan het hydraulisch systeem. De Boeing 767 had tweehonderd passagiers aan boord.Het is het derde incident met een toestel van Qantas in acht dagen tijd.

Gat door zuurstoffles
In de ochtend van 25 juli 2008 is een Boeing 747-400 van Qantas met 346 inzittenden en 19 bemanningsleden vanuit Londen op weg naar Melbourne. Ongeveer een uur nadat het vliegtuig was opgestegen, na een tussenlanding in Hongkong, ontstond er een gat in de romp van naar schatting 2,5 bij 3 meter.

De piloot wist het toestel van de Australische maatschappij veilig aan de grond te zetten in Manilla. Het gat was het gevolg van een explosie van een zuurstoffles.

Landingsgestel
Op 28 Juli 2008 moest een net opgestegen Boeing 737-800 van Qantas terugkeren naar naar de luchthaven van Adelaide omdat de deuren van het landingsgestel niet wilden sluiten na het opstijgen. Het toestel was opweg naar Melbourne en was net vertrokken uit Adelaide. (mvl)