Denayer en Januzaj doen prima zaak in degradatiestrijd, Vardy pakt gecontesteerd rood

Getty Images
Sunderland heeft al het goede van afgelopen woensdag kunnen bevestigen. 'The Black Cats' van David Moyes wonnen vanmiddag op eigen veld met 1-0 tegen Watford en sprokkelden zo drie gouden punten in de degradatiestijd. Dat kan niet gezegd worden van de regerende landskampioen Leicester City. 'The Foxes' speelden 2-2 gelijk tegen Stoke City, al hebben Ranieri en co misschien wel recht tot klagen. In de eerste helft kreeg speerpunt Jamie Vardy immers een gecontesteerde rode kaart onder de neus geduwd. Leicester kwam 2-0 achter, maar knokte met een man minder terug tot 2-2.

Net als afgelopen woensdag tegen Chelsea (0-1 verlies) zette Sunderland-trainer David Moyes Jason Denayer en Adnan Januzaj in de basis. Bij de bezoekers startte Rode Duivel Christian Kabasele aanvankelijk op de bank, maar de ex-speler van KRC Genk mocht door een blessure van Prödl al op het halfuur invallen.

En de centrale verdediger had niet de minste moeite om zich in de wedstrijd te knokken. De strijd werd vooral op het middenveld gestreden en de fans in het Stadium of Light kregen amper doelgevaar te zien. Sunderland wilde vooral geen doelpunt slikken en in de omschakeling waren Januzaj en co te slordig. 'The Hornets' waren in hetzelfde bedje ziek.

De wedstrijd had een doelpunt nodig en dat kwam er al snel in de tweede helft. De Nederlandse linksachter Patrick van Aanholt - woensdag nog van een goal gehouden door Courtois - toonde andermaal zijn neus voor doelpunten. Hij was iets flukser dan Kabasele en nam Gomes vanuit de draai te grazen. Watford drukte nadien wel stevig door, maar pech en een uitstekende Pickford hielden de 1-0 op het scorebord. Door de zege loopt Sunderland twee punten uit op Swansea en Hull, die de rode lantaarn delen.

REUTERS

Leicester City knokt terug na rood Vardy

De regerende landskampioen Leicester City stond vanmiddag voor de lastige verplaatsing naar Stoke City, waar Giannelli Imbula weer de hele wedstrijd speelde. In het Bet365 Stadium eiste scheidsrechter Pawson in minuut 28 de hoofdrol op. Hij gaf Leicester-spits Jamie Vardy rood voor een schijnbaar ongevaarlijke tackle en nog voor rust klom de thuisploeg op 2-0 via Bojan en de onvermijdelijke Allen.

Leicester leek in de touwen te hangen, maar in het slotkwartier knokte het nog knap terug. Ulloa zorgde eerst voor de 2-1 en twee minuten voor affluiten scoorde Amartey zelfs nog de gelijkmaker. Knap van 'The Foxes', maar met dat puntje schieten ze in de stand amper iets op. Vardy en co staan na zeventien speeldagen amper drie punten boven de degradatiezone. Bovendien pakten rechtstreekse concurrenten West Ham en Middlesbrough vanmiddag de volle buit tegen respectievelijk Hull City (1-0) en Swansea City (3-0).

AFP
REUTERS
REUTERS