Een koerier van Deliveroo
Volledig scherm
Een koerier van Deliveroo © REUTERS

Deliveroo plant vertrek uit Nederland

Maaltijdbezorger Deliveroo begint een ‘consultatieproces’ om de activiteiten in Nederland stop te zetten. Dat meldt het Britse bedrijf in de marge van zijn halfjaarresultaten. Verwacht wordt dat tegen eind november het vertrek rond zal zijn.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebeke: gerecht valt binnen en start onderzoek
  Play

  Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebe­ke: gerecht valt binnen en start onderzoek

  In het rusthuis Rozenberg in Oostrozebeke is afgelopen week alweer een verdachte hypo vastgesteld bij een bewoner. Dat weet de onderzoekscel van ‘VTM Nieuws' en Het Laatste Nieuws. Het gaat om een 74-jarige man die in maart vorig jaar al eens een moordpoging overleefde. Ook deze keer overleefde hij het. Het gerecht viel al binnen in het rusthuis en nam het medisch dossier in beslag. Volgens de eerste analyses zou de man niet ingespoten zijn met insuline, maar is daarmee wel zeker dat de man niet is vergiftigd?
 1. Onderzoekt stelt “slechte werkomstandigheden vast bij vijf deelplatformen”

  Onderzoekt stelt “slechte werkomstan­dig­he­den vast bij vijf deelplat­for­men”

  Vijf van de grootste platformbedrijven hebben slechte tot erg slechte werkomstandigheden voor hun werknemers. Dat heeft een nieuwe studie van Fairwork Belgium, uitgevoerd door het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (KU Leuven), vastgesteld. Het onderzoek toonde onder meer schendingen van het minimumloon, onduidelijke contracten en een gebrek aan toegang tot collectieve vertegenwoordiging aan. Deliveroo reageert verbaasd op het onderzoek, dat “de realiteit op het terrein negeert”.