De Wever wijst iedere drugsgebruiker met vinger en stelt tienpuntenplan voor: “Denken we echt dat het anders niet zal escaleren?”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever is aangeslagen door het nieuws over de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, die dinsdag werd neergeschoten in Amsterdam. Hij gaf daarom een persconferentie waarin hij uithaalde naar de hele drugswereld. Zijn partij wil dat ons land - en bij uitbreiding de Europese Unie - een tienpuntenplan realiseert tegen de georganiseerde misdaad.

241 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  3 maanden geleden
  Hij heeft 101 % gelijk, zeker op het einde van zijn betoog qua financiering van het verweer tegen de drugsmaffia. Maar "koken kost geld" en de Begroting dreigt nu al te kapseizen door de maatregelen om de economie te ondersteunen tijdens dit Corona débâcle.
 • Denis Stock

  3 maanden geleden
  Ik wijs de politiek als verantwoordelijke voor de jaren van laks beleid en de straffeloosheid en daarbij een falend justitiebeleid.
 • Moppertal johen

  3 maanden geleden
  Zoals de DEA in de US, alsof die erin slagen het milieu onder controle te krijgen, over naïf gesproken.
 • Ronny Ooijen

  3 maanden geleden
  Andté Herbots, wanneer horen we van uw afgod BDW iets omtrent Land Invest? Dat heeft hij niet alleen gezegd maar zelfs beloofd. Dit zeggen en dat )niet) doen... Das toch klaar en duidelijk! Jose Van Hauwaert, dus zo een burgemeester moet dan niet 'War on drugs' roepen. Een Federale Regering moet niet springen als een burgemeester met een grote bek iets roept. Maar BDW heeft toch 2 bearcats van 400000 euro per stuk gekocht? En dienst dat die doen? Amai.
 • Peter Cortens

  3 maanden geleden
  Ik had toch zo de behoefte om na anderhalf jaar corona nog wat betutteld te worden door een "vertegenwoordiger van het volk".
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. “Geen PlayStation 5 voor Sinterklaas”, 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconsoles

  “Geen PlayStati­on 5 voor Sinter­klaas”, 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconso­les

  Cool Blue verloot 1.800 nieuwe PlayStation 5-consoles. Je kan die niet winnen, maar krijgt gewoon de kans om er een te kopen. 300.000 mensen stelden zich reeds kandidaat. Door een wereldwijd tekort aan computerchips kampt Sony met een gigantische achterstand op de leveringen van de nieuwe spelconsole. Onze game-expert geeft uitleg: “De schaarste zal tot zeker volgend jaar duren”.
 2. PORTRET. Peter R. de Vries: de misdaadjournalist die cold cases oplost alsof het niets is: “Al die bedreigingen maken me echt geen flikker uit”
  PREMIUM

  PORTRET. Peter R. de Vries: de misdaad­jour­na­list die cold cases oplost alsof het niets is: “Al die bedreigin­gen maken me echt geen flikker uit”

  Er hing een aura van onaantastbaarheid rond hem, maar Peter R. de Vries (64) is dan toch kwetsbaar: dinsdagavond kreeg de meest flamboyante misdaadverslaggever van Nederland in Amsterdam een kogel door het hoofd. Een portret van een man die zo graag de rebel uithangt, de politie de loef afsteekt en cold cases oplost alsof het niets is.