Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker, ook wel het 'duivelskoppel' genoemd.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker, ook wel het 'duivelskoppel' genoemd. © BELGA

De strafste gruwelverhalen van 2021: ongelofelijk en helaas waargebeurd

Het zijn verhalen waarvan je hoopt dat niemand ze moet meemaken. Het lijkt ver van ons bed, maar helaas gebeurt het vlakbij. Van een cocaïnesmokkel tot staalharde oplichterij, van afpersing tot bendegeweld: dit zijn de strafste gruwelverhalen van eigen bodem. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. KIJK. “Net ervoor stonden ze op díe plek”: coach getuigt hoe kinderen ontsnappen aan ergste, OHL-speler Kiyine houdt aan crash verschoven ruggenwervels over
  178

  KIJK. “Net ervoor stonden ze op díe plek”: coach getuigt hoe kinderen ontsnappen aan ergste, OHL-spe­ler Kiyine houdt aan crash verschoven ruggenwer­vels over

  “De knal was als een gasexplosie.” Loic Gachertz, sportief directeur en coach van basketbalclub Alliance Flémalle, is stevig onder de indruk na de spectaculaire crash van Sofian Kiyine (25), de speler van OHL die donderdagavond met z’n wagen een sporthal letterlijk binnenvloog. “Gelukkig hebben de kleinsten de crash niet gezien, enkel gehoord.” Kiyine kon nog niet verhoord worden. Hij ligt in het ziekenhuis. Volgens zijn zaakwaarnemer is hij “in orde” en heeft hij een paar verschoven ruggenwervels. “Sofian heeft nooit het bewustzijn verloren.”
 2. Beruchte familie Appeltans doet tegenwoordig ook aan illegale ontbossing: “Ze betalen de boetes met plezier en gaan gewoon verder met kappen”
  PREMIUM
  Kortessem/Hoeselt

  Beruchte familie Appeltans doet tegenwoor­dig ook aan illegale ontbossing: “Ze betalen de boetes met plezier en gaan gewoon verder met kappen”

  We kennen de Truiense familie Appeltans vooral als huisjesmelkers, maar tegenwoordig doen ze blijkbaar ook aan illegale bomenkap. Vader en zoon lieten, tegen hun kapmachtiging in, alle waardevolle bomen rond het Kasteel van Jongenbos in Kortessem een kopje kleiner maken. Eerder kregen de twee al een fikse geldboete voor een soortgelijke actie in Hoeselt.