Uit zijn cursussen communicatie en reclame schudde Van Grieken heel wat ‘do’s’ en ‘dont’s’ die hem en zijn partij vooruit hebben geholpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit zijn cursussen communicatie en reclame schudde Van Grieken heel wat ‘do’s’ en ‘dont’s’ die hem en zijn partij vooruit hebben geholpen. © BELGA

De rijkswachterszoon die reclameman werd en de verkiezingen won: dit is Tom Van Grieken

Tom Jozef Irène Van Grieken. Hij was vijf jaar toen het Vlaams Blok in november 1991 zijn grote doorbraak beleefde. Gisteren, bijna 28 jaar later, kon hij jubelen nadat ruim 18 procent van de Vlamingen op zijn Vlaams Belang stemde. De reclameman die zeven jaar geleden met de slogan ‘De winter is voorbij’ voorzitter werd van de Vlaams Belang Jongeren, maakte het VB in de voorbije jaren minder ranzig, minder ‘bruin’ en meer salonfähig. Wie is de man die het Vlaams Belang aan zijn grootste overwinning sinds 2004 hielp?

  1. Van Grieken wil “niet aan de zijlijn blijven staan”: “Niet onlogisch dat grootste partij en grote winnaar handen in elkaar zouden slaan”

    Van Grieken wil “niet aan de zijlijn blijven staan”: “Niet onlogisch dat grootste partij en grote winnaar handen in elkaar zouden slaan”

    Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zegt dat zijn partij zich “nederig en constructief” zal opstellen in gesprekken met N-VA-voorzitter Bart De Wever. Van Grieken wil “het bord afgeven en zonder rancune de toekomst tegemoet gaan”, zei hij op een persconferentie na de overwinning voor zijn partij gisteren. Breekpunten voor een Vlaamse regering gaf Vlaams Belang niet voor de camera’s.