Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

De resultaten van Natuurpunt zijn binnen: recordaantal tellingen en atalanta meest gespot, maar hoe gaat het met onze vlinders?

De jaarlijkse vlindertelling van Natuurpunt zit er weer op en kon dit jaar op een recordaantal tellers rekenen: 26.600. De atalanta werd het vaakst gespot, het kleine koolwitje en de dagpauwoog vervolledigen de top drie. Toch gaat het niet zo goed met onze vlinders.

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. KFE wil zorgmodel kindergeneeskunde hervormen: “Minder diensten pediatrie, meer andere zorgvormen”

  KFE wil zorgmodel kinderge­nees­kun­de hervormen: “Minder diensten pediatrie, meer andere zorgvormen”

  Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) stelt voor om het huidige zorgmodel voor kinderen te vervangen door een nieuw zorgprogramma. Zo is het voor de gezondheidsstudiedienst van de overheid aangewezen om het aantal kleine diensten pediatrie af te bouwen. Naast de klassieke dienst pediatrie is er in dat model ruimte voor andere zorgvormen, bijvoorbeeld de piste van een "voorlopige hospitalisatie" of observatie korter dan een dag.
 1. “Oekraïense regio’s hebben voor toetreding gestemd” in omstreden annexatie-referenda, beweren Russische staatsmedia

  “Oekraïense regio’s hebben voor toetreding gestemd” in omstreden annexatie-referenda, beweren Russische staatsme­dia

  Volgens de eerste uitslagen van de referenda in de bezette Oekraïense gebieden die bij Russische staatsmedia verschijnen, hebben de inwoners van de regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja gestemd om zich bij Rusland te voegen. Het Britse ministerie van Defensie denkt dat de Russische president Vladimir Poetin mogelijk vrijdag de toetreding van de bezette gebieden tot Rusland zal aankondigen.